O Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιωργος Αμυράς στην Λήμνο, για το φαινόμενο του ευτροφισμού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες

Βρέθηκα σήμερα στη Λήμνο, συνοδευόμενος από τον γ.γ Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων Aravossis Konstantinos , για να ενημερωθώ από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ που κάνουν δειγματοληψίες στις παραλίες και στα ανοιχτά του νησιού τις τελευταίες δυο μέρες, από τους ερευνητές του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε.) και από την επιστημονική ομάδα του Παν/μίου Αιγαίου που καταγράφει μέσω δορυφόρων αλλά και drones το μέγεθος του φαινομένου του ευτροφισμού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη Λήμνο.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκα σε αλιευτικό σκάφος και με τους δύτες και τον επικεφαλής του ΙΝΑΛΕ πλεύσαμε προς τα ανατολικά του νησιού για να πάρουμε δείγματα από τον βυθό στο λιβάδι της Ποσειδωνίας. Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα των υποβρύχιων ερευνών και μετρήσεων δείχνουν ότι το λιβάδι της Ποσειδωνίας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Εργαζόμαστε συντονισμένα και στο πεδίο με τα στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος και έχουμε έτοιμα σχέδια δράσης για κάθε πιθανή εξέλιξη του φαινομένου, ώστε να προστατεύσουμε με κάθε μέσο το θαλάσσιο οικοσύστημα του Βορείου Αιγαίου, τον τουρισμό και την αλιεία.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ