Ξεκινούν τα έργα κατασκευής του νέου κλειστού Γυμναστηρίου Ν. Σμύρνης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού ύψους 20.850.000,00 ευρώ – Υπεγράφη σήμερα η εργολαβική σύμβαση από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και την ανάδοχο εταιρεία

Γ. Πατούλης: «Ένα μεγάλο όραμα γίνεται πραγματικότητα. Ξεκινάμε ένα εμβληματικό έργο-ορόσημο για τη Νέα Σμύρνη και τους κατοίκους της»

Το «πράσινο» φως για την έναρξη των έργων κατασκευής του νέου κλειστού γυμναστηρίου, βιοκλιματικό – πολυδύναμο αθλητικό κέντρο Δήμου Νέας Σμύρνης, δυναμικότητας 3.500 θέσεων, δόθηκε σήμερα μετά την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας ΤΟΜΗΣ ΑΤΕ κ. Χ. Παναγιωτόπουλο.

Το έργο έχει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τα 2 χρόνια και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης ύψους 20.850.000,00 ευρώ.

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης κ. Σ. Τζουλάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα κα Δ. Νάνου και ο Δ/ντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής κ. Αλ. Καλογερόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης έκανε λόγο για μία πολύ σημαντική μέρα τόσο για τον Δήμο Ν. Σμύρνης όσο και για την Περιφέρεια Αττικής, επισημαίνοντας πως μετά από 2 χρόνια διαβουλεύσεων, γίνεται πραγματικότητα ένα οραματικό έργο με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους της Ν. Σμύρνης και γενικότερα της Αττικής.

«Δεσμευτήκαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας πως αυτό το έργο θα γίνει και σήμερα είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να επισφραγίζουμε επίσημα την τήρηση αυτής της υπόσχεσης που δώσαμε» επισήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε στις δηλώσεις του:

«Η βούλησή μας να γίνει το έργο ήταν από την αρχή ξεκάθαρη και σαφής. Σ΄αυτό το πλαίσιο οι υπηρεσίες μας σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Ν. Σμύρνης, εργάστηκαν συντονισμένα και εντατικά, προκειμένου σήμερα να είμαστε σε θέση να υπογράψουμε και να ξεκινήσει το έργο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μετά από δύο χρόνια ουσιαστικού διαλόγου αλλά και διεκπεραίωσης πολλών ζητημάτων, υπογράφουμε σήμερα τη σύμβαση για την κατασκευή του νέου βιοκλιματικού – πολυδύναμου αθλητικού κέντρου του Δήμου Νέας Σμύρνης, δυναμικότητας 3.500 θέσεων. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο σε 2 χρόνια που θα ολοκληρωθεί θα αποτελεί ένα «κόσμημα» για τον Δήμο Νέας Σμύρνης και θα είναι στη διάθεση των κατοίκων και των αθλητικών συλλόγων, λειτουργώντας ως αθλητικό κέντρο αλλά και ως κέντρο πολιτισμού. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης Σ. Τζουλάκη που έκανε το καλύτερο δυνατόν, για να φτάσουμε στην υπογραφή της σύμβασης, τον ανάδοχο, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του έκανε πολλά βήματα μπροστά ώστε να είμαστε τελικά σε θέση να υπογράψουμε αυτή τη σύμβαση, τη συνοδοιπόρο και συνεργάτιδά μου Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα κα Δ. Νάνου. Επίσης θέλω να συγχαρώ αλλά και να ευχαριστήσω θερμά τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλο για τις εργώδεις προσπάθειες που έκανε.

Πρόκειται για μία μέρα χαράς για όλους μας καθώς ένα μεγάλο όραμα γίνεται πραγματικότητα.

Καλή δύναμη, Δήμαρχε».

Ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης Σ. Τζουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε:

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τη Νέα Σμύρνη και την Περιφέρεια Αττικής. Μετά

από 2 χρόνια ξεκινάμε το έργο και γι΄ αυτό θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον

Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα κα Δ. Νάνου, τον κ. Καλογερόπουλο και τους συνεργάτες του, καθώς και τον εκπρόσωπο του ανάδοχου κ. Χ. Παναγιωτόπουλο.

Το παλέψαμε και τα καταφέραμε τελικά να γίνει ένα αθλητικό κέντρο το

οποίο δεν θα χαρούν μόνο οι πολίτες της Νέας Σμύρνης αλλά όλη η Αττική.

Και λέω το παλέψαμε γιατί εάν έληγε η σύμβαση θα έπρεπε να γίνει νέος

διαγωνισμός και το έργο θα καθυστερούσε για περισσότερα χρόνια. Είμαστε

ευχαριστημένοι ως δήμος Νέας Σμύρνης και ευχαριστώ για ακόμη μια φορά

όλους τους συνεργάτες.

Η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου επισήμανε:

«Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη για τη δική του συμβολή στο να κατορθώσουμε να φτάσουμε σήμερα στην υπογραφή αυτής της σύμβασης, για ένα έργο στην πόλη που μεγάλωσα και αγαπώ. Παλέψαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα για να διορθώσουμε ατέλειες, αστοχίες και παραλείψεις που παραλάβαμε. Δεν σταματήσαμε ποτέ να πιστεύουμε ότι η Νέα Σμύρνη, με το

σωματειακό αθλητισμό που διαθέτει, δικαιούται και αξίζει αυτό το

πολυδύναμο αθλητικό κέντρο, το οποίο θα αναδειχθεί και σε σημείο

αναφοράς για όλα τα αθλητικά σωματεία της Αττικής.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Χ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε:

«Δε συνηθίζω να κάνω δηλώσεις, αλλά ειδικά για το συγκεκριμένο έργο,

επειδή εντάσσεται ουσιαστικά στους πρώτους μήνες που έχουμε ξεκινήσει

μια προσπάθεια στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ και την θυγατρική της ΤΟΜΗ, θέλω να

πω ότι από την πρώτη στιγμή έγινε κατανοητό ότι υπήρχαν διάφορες απόψεις

για το συγκεκριμένο έργο και πως θα έπρεπε να βρούμε ένα τρόπο όλοι

μαζί, ώστε να καμφθούν διάφορα θέματα που υπήρχαν και η σύμβαση αυτή να

υπογραφεί και να υλοποιηθεί το έργο.

Ο κόσμος της Ν. Σμύρνης ήθελε να ξεκινήσει επιτέλους το έργο.

Από την επόμενη μέρα – και το εννοώ – θα ξεκινήσουμε την

υλοποίησή του έργου. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι δεν θα υπάρξει άλλη ταλαιπωρία και ότι σε 24 μήνες το έργο θα είναι έτοιμο.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ