Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ Α.Ε.

Στ. Καλαφάτης: Το καλό έργο της ΕΥΑΘ -και της ΕΥΑΘ Παγίων- συνεχίζεται και το 2021, με καινοτόμες δράσεις, επενδύσεις με πράσινο αποτύπωμα και θέσεις εργασίας

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, συμμετείχε σήμερα στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ Α.Ε. που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σε χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:

Ως τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, που εποπτεύει την ΕΥΑΘ, δίνουμε προτεραιότητα σε έναν σχεδιασμό των επόμενων βημάτων με πράσινο πρόθεμα. Στόχος της κυβέρνησης είναι όλοι οι εποπτευόμενοι φορείς να προχωρούν σε επενδύσεις και υγιές επιχειρείν με πράσινες πολιτικές.

Η ΕΥΑΘ τα καταφέρνει. Υλοποιεί επενδύσεις ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ. Επισκέφθηκα την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης και διαπίστωσα τα βήματα που γίνονται για να παράγουμε επιπλέον 150.000 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως.

Επισκέφθηκα την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων και διαπίστωσα την ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμισή της, με την μονάδα συμπαραγωγής Ηλεκτρικής/Θερμικής Ενέργειας και το φωτοβολταϊκό πάρκο. Ενημερώθηκα για την επισκευή του υδαταγωγού της Αραβησσού, για το σύστημα τηλεμετρίας και τηλε-ελέγχου του δικτύου, για τη σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου των χαμηλών περιοχών της Δυτικής Θεσσαλονίκης μέσω του συγκοινωνιακού κόμβου Κ16, έργο το οποίο, επίσης, επισκέφθηκα πρόσφατα.

Αυτά τα έργα είναι οι απαντήσεις στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Στέκομαι ιδιαίτερα στη συνεργασία των τελευταίων μηνών με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η ανίχνευση του κορονοϊού στα λύματα, σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία με την πανδημία, είναι ένα μόνο παράδειγμα της ερευνητικής δράσης της ΕΥΑΘ.  Γι΄αυτό αξίζει ιδιαίτερης μνείας.

Το καλό έργο της ΕΥΑΘ -και της ΕΥΑΘ παγίων- συνεχίζεται και το 2021, φέρνοντας καινοτόμες δράσεις, επενδύσεις με πράσινο αποτύπωμα και θέσεις εργασίας”.​

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ