Επίσκεψη της βασιλομήτορος Σοφίας της Ισπανίας στην Εθνική Πινακοθήκη

Επίσκεψη στην ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη πραγματοποίησε σήμερα, 1η Ιουνίου 2021, η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία, στο πλαίσιο ιδιωτικής επίσκεψης που πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα. Τη Βασίλισσα Σοφία και την αδελφή της, πριγκίπισσα Ειρήνη, υποδέχθηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Ξενάγησε η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα. 

Η βασιλομήτωρ Σοφία εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την επετειακή έκθεση με τίτλο: «Το 1821 στη ζωγραφική. Η Ελλάς απαιτεί την ιστορικήν Πινακοθήκην της». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τα έργα που αποτυπώνουν τους ηρωικούς αγώνες των Ελλήνων από την πολιορκία του Μεσολογγίου και την ηρωική έξοδο μέχρι τη μεγάλη νίκη, αλλά και τα πρόσωπα του Αγώνα που συνθέτουν την επετειακή έκθεση της Πινακοθήκης. Τον ενθουσιασμό της έδειξε και για τις υπερσύγχρονες νέες κτιριακές εγκαταστάσεις της Εθνικής Πινακοθήκης που στεγάζουν τον μοναδικό εικαστικό πλούτο της Ελλάδας.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ