O Δήμος Πειραιά με το Destination Piraeus στο 6ο Posidonia Sea Tourism Forum

Στο 6ο Posidonia Sea Tourism Forum, το οποίο πραγματοποιείται διαδικτυακά, συμμετέχει ο Δήμος Πειραιά, με εικονικό περίπτερο του Destination Piraeus στην ψηφιακή έκθεση της διοργάνωσης. Η έκθεση διαρκεί έως τις 10 Ιουνίου 2021 και οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σε αυτήν μέσα από την πλατφόρμα https://posidoniaforum2021.com

Στη διάρκεια των εργασιών, εκπρόσωποι της βιομηχανίας της κρουαζιέρας και λοιποί φορείς θα αναλύσουν πρωτοβουλίες που έχουν λάβει και στρατηγικές που έχουν εκπονήσει ώστε να λειτουργήσει και πάλι με ασφάλεια η κρουαζιέρα, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία στις αγορές.

Kατά τη φετινή τουριστική περίοδο ο Πειραιάς θα είναι homeport για κρουαζιερόπλοια μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο όπως Azamara Cruises, Celebrity Cruises, Celestyal Cruises, Holland America Cruise Line, Norwegian Cruise Line, Seabourn Cruises και Silversea Cruises. Μάλιστα, η Celebrity επέλεξε το λιμάνι του Πειραιά για το διεθνές ντεμπούτο του καινούργιου της κρουαζιερόπλοιου Celebrity Apex.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:

«O Πειραιάς, ως η πόλη με το μεγάλο λιμάνι της χώρας, η φυσική έδρα των Ελλήνων εφοπλιστών με τον μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως, αλλά και η βασική πύλη εισόδου και εξόδου για εκατομμύρια τουρίστες, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το διεθνές συνέδριο και την έκθεση Posidonia Sea Tourism Forum, σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο, η οποία συμπίπτει με το άνοιγμα του τουρισμού και την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας. Μέσω του Destination Piraeus, του Οργανισμού που έχουμε συστήσει για την τουριστική προβολή του Πειραιά, η πόλη μας θα είναι παρούσα με στόχο τη δικτύωση και την ενημέρωση των εκπροσώπων της κρουαζιέρας για το τουριστικό προϊόν του Πειραιά και τις προοπτικές ανάπτυξής του, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί, με βάση και τα νέα δεδομένα που έχει επιφέρει η υγειονομική κρίση».

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας, Προβολής, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, Μέσων Ενημέρωσης & Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, δήλωσε: «Η συμμετοχή του Destination Piraeus στο διεθνές συνέδριο και την έκθεση Posidonia Sea Tourism Forum 2021 αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία ανάδειξης του θαλάσσιου τουριστικού προϊόντος της πόλης μας. O Πειραιάς διαθέτει το σύνολο των απαιτούμενων προδιαγραφών και δυνατοτήτων ώστε να συνεχίσει την ανοδική πορεία του και να εδραιωθεί ως κύριος προορισμός home porting στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και να αναδειχθεί ως κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας για τον θαλάσσιο τουρισμό».

Το Posidonia Sea Tourism Forum διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Τουρισμού και υποστηρίζεται από το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), την Ένωση Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας και την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ