Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, κατά την έναρξη της συνάντησης με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Sergei Lavrov (Sochi, 24.05.2021)

«Ευχαριστώ πολύ. Είναι μεγάλη η χαρά και τιμή να με δεχτείτε εδώ στο Σότσι σήμερα. Πράγματι, κατά την τελευταία επίσκεψή σας στην Αθήνα τον Οκτώβρη είχα εκφράσει την επιθυμία να συναντηθούμε, αν εσείς θα θέλατε, σε αυτή την περιοχή όπου υπάρχουν πολίτες ελληνικής καταγωγής.

Το ελληνικό στοιχείο ήρθε σε αυτή την περιοχή εδώ και 2.500 χρόνια και νομίζω είχε μια πολύ σημαντική συμμετοχή στη δημιουργία αυτού που είναι η μεγάλη σημερινή Ρωσία. Θα τους συναντήσω μετά την επίσκεψή μου και είναι για μένα τεράστια χαρά, σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία.

Όπως ευχαριστώ που σημειώνετε την παροχή από την Ελλάδα, από το Βυζάντιο, της δυνατότητας μετατροπής του αλφαβήτου σε σλαβικό αλφάβητο εδώ και πάρα πολλούς αιώνες. Η αναφορά στην ιστορία δείχνει το βάθος της σχέσης μας και είναι μεγάλη η ευκαιρία για μένα να συζητήσω μαζί σας και τα διμερή και τα περιφερειακά θέματα με την ελπίδα να δημιουργήσουμε μια ακόμα πιο δυνατή σχέση και να κατανοήσουμε τα ευρύτερα ζητήματα.

Και πάλι σας ευχαριστώ για την πολύ σημαντική ευκαιρία.»

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ