30.2 C
Athens
Monday, August 2, 2021
Header

Δημήτρης Παπαστεργίου – Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας: «Γαλάζια Σημαία» η ευκαιρία να ανατρέψουμε την ζοφερή πραγματικότητα – Ώρα για συνέργειες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον

Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) για την βράβευση των ελληνικών ακτών με Γαλάζια Σημαία

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου συμμετείχε στην διαδικτυακή εκδήλωση του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» που φέτος κατατάσσει την Ελλάδα στην 2η θέση στον κόσμο.

Η «Γαλάζια Σημαία», είναι μια ακόμη ευκαιρία για την ανάδειξη της Ελλάδας ως ενός ασφαλούς προορισμού. Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” η χώρα μας, με 545 βραβευμένες ακτές, 16 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφηκατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην βράβευση των περιοχών με «Γαλάζια Σημαία» είναι σημαντικός αφού τα έργα προσβασιμότητας ΑμεΑ στις ακτές προβλέπονται στα κριτήρια επιλογής τους.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας τόνισε την μεγάλη ανάγκη για την συστράτευση όλων των φορέων ώστε να ανατραπεί η ζοφερή πραγματικότητα που δημιούργησε η πανδημία και επεσήμανε την αδιάκοπη δουλειά και τις προσπάθειες του τουριστικού επιχειρηματικού κλάδου για την ανάδειξη της Ελλάδας στο διεθνές προσκήνιο.

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην ευκαιρία που προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης και στο θέμα της προσβασιμότητας των ακτών και την ανάγκη για περισσότερα έργα και συνέργειες μεταξύ όλων των φορέων.

Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου:

Οι 545 ελληνικές ακτές, οι 16 μαρίνες και τα 6 σκάφη, που βραβεύτηκαν με την «Γαλάζια σημαία» είναι η ευκαιρία για να μετατρέψουμε την ζοφερή πραγματικότητα της πανδημίας σε αισιοδοξία. Η προσπάθεια που γίνεται από τον κόσμο του τουρισμού είναι σημαντική και συνεχής και αξίζει συγχαρητήρια γιατί δεν το βάζει κάτω ούτε στην οικονομική, ούτε στην υγειονομική κρίση.

Η ευκαιρία για συνέργειες και συμπράξεις μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μπροστά μας. Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει διακριτούς πόρους για την μετατροπή των παραλιών σε προσβάσιμες με τον ειδικό εξοπλισμό και ο ρόλος των Δήμων σημαντικός είτε πρόκειται για δημοτικές παραλίες είτε για ελεύθερες.
Χρειάζεται όμως κάτι περισσότερο από αυτό. Το γαλάζιο της σημαίας, το γαλάζιο της Ελλάδας, της θάλασσας και του ουρανού οφείλουμε να το διατηρήσουμε και γύρω από αυτό να αναπτύξουμε νέες πρωτοβουλίες για να αναδείξουμε την ταυτότητα της χώρας, τα προϊόντα, την παράδοσή μας, τη μουσική, τα ήθη και έθιμά μας. Αυτή την κοινή πρωτοβουλία πρέπει όλοι μαζί να ακολουθήσουμε.

Η Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου και του ΕΟΤ πρέπει να δώσει την αίσθηση ότι ο τουρισμός δεν είναι μόνο ό,τι βλέπεις αλλά και ό,τι γεύεσαι και αισθάνεσαι, ένα συναίσθημα που οφείλουμε να το αναδείξουμε ακόμη περισσότερο. Τα καταφέραμε στα δύσκολα, τώρα με κοινή συστράτευση μπορούμε να οραματιστούμε καλύτερες μέρες. Συγχαρητήρια στις περιοχές που βραβεύτηκαν και την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης που 70 χρόνια τώρα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και την προβολή της Ελλάδας.

Στην διαδικτυακή εκδήλωση συμμετείχαν: ο Πρόεδρος της ΕΕΠΦ Νίκος Πέτρου, ο υπεύθυνος Συντονισμού Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», Johann Durand, ο Υπουργός Τουρισμού, κος Χάρης Θεοχάρης , ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Κώστας Κατσαφάδος, η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κος Γιώργος Βερνίκος, ο Πρόεδρος Ένωσης Μαρινών Ελλάδος, Σταύρος Κατσικάδης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός

Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)
- Advertisement -

Related Articles

6,812FansLike
850FollowersFollow
144FollowersFollow
3,487SubscribersSubscribe
- Advertisement -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Follow us on Facebook!