Τα κρασιά των Επτανήσων ξεκινούν το ταξίδι τους στις τρίτες χώρες Διαδικτυακή προβολή τους, διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ηλεκτρονική παρουσίαση του προγράμματος “Προώθηση Οίνων ΠΟΠ/ΠΓΕ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε τρίτες χώρες για τα έτη 2021 – 2023” την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προκειμένου να συναποφασίσουν με τους οινοποιούς οι αγορές και οι δράσεις που θα προταθούν στο πρόγραμμα και συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Σωτήρης Κουρής.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο κ. Γρηγόρης Μιχαήλος, Σύμβουλος Οίνου, ενώ την παρουσίαση παρακολούθησαν τα οινοποιεία της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης και της Ζακύνθου τα οποία θα συμμετέχουν στο προαναφερθέν πρόγραμμα.

Οι ομιλητές παρουσίασαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την αγορά οίνου και το καταναλωτικό προφίλ στις αγορές, υπογραμμίζοντας πως και στις τρίτες χώρες το ελληνικό κρασί χαίρει εκτίμησης ως προϊόν υψηλής ποιότητας.

Τα κρασιά των Ιονίων Νήσων είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας που χαρακτηρίζονται από αυθεντικότητα, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και έχουν έντονη την αίσθηση της προέλευσης.

Αυτή είναι η καινοτομία που αναζητούν προηγμένες αγορές κρασιού όπως αυτή της Ιαπωνίας ή της Κορέας, της Αγγλίας (εμφανίζεται για πρώτη φορά λόγω του Brexit στα προγράμματα των τρίτων χωρών), των ΗΠΑ και του Καναδά.

Αυτή η μοναδικότητα είναι που μπορεί να θέσει τις βάσεις για την εξαιρετική τους πορεία στις αγορές του εξωτερικού” ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου.

Μέσω του προγράμματος αυτού θα προβληθούν οι Οίνοι ΠΟΠ/ΠΓΕ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων:

  • Οίνοι ΠΟΠ: Μαυροδάφνη – Ρομπόλα και Μοσχάτο Κεφαλονιας
  • Οίνοι ΠΓΕ: Κέρκυρας -Λευκάδας – Ζακύνθου – Χαλικούνα – Μαντζαβινατα – Μεταξάτα – Πλαγιές Αίνου – Βερντέα

αξιοποιώντας επικοινωνιακά εργαλεία (καταχωρήσεις σε ιστοσελίδες, παραγωγή διαφημιστικού, ενημερωτικού υλικού έντυπου και ηλεκτρονικού), δράσεις ενημέρωσης επαγγελματιών, δημοσιογράφων και οινόφιλων καθώς και δράσεις προβολής (εκθέσεις, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας κλπ).

Το νέο αυτό πρόγραμμα προώθησης αποτελεί αποτέλεσμα πολύμηνης συλλογικής προσπάθειας με στόχο την υποστήριξη των τοπικών οινοποιητικών επιχειρήσεων στην εξαγωγική τους προσπάθεια σε πολύ σημαντικές αγορές. Η εξωστρέφεια αποτελεί μονόδρομο για όλες τις επιχειρήσεις και για τα οινοποιεία τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε εν μέσω COVID-19, η οποία έχει φέρει ισχυρά πλήγματα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Σωτήρης Κουρής, ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, “Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αγαλλιάζει μια τέτοια προσπάθεια και γίνεται αρωγός στα Οινοποιία των νησιών μας για την προβολή των κρασιών μας και ευελπιστούμε οι ενέργειες αυτές να αποδώσουν καρπούς και να γίνει ένα πρώτο βήμα στην αναγνωσιμότητα των Οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ της Περιφέρειάς μας αλλά και στο άνοιγμα νέων αγορών. Πιστεύουμε στα τοπικά μας προϊόντα, στην αυθεντικότητά τους, στη ποιότητά τους, στην αξίας τους και στηρίζουμε έμπρακτα τις αξιόλογες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στον αγροτικό και μεταποιητικό τομέα”.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ