Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ: Με αίσθημα ευθύνης και τήρηση των μέτρων η επιστροφή στην κανονικότητα

Την ανάγκη να υπάρξει υψηλό αίσθημα ευθύνης από όλους ώστε η επιστροφή στην καθημερινότητα και η επανεκκίνηση δραστηριοτήτων να γίνει με ασφάλεια και χωρίς πισωγυρίσματα υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ κατά την διάρκεια δηλώσεων που έκανε.

Αφορμή για τις επισημάνσεις αυτές αποτελεί το γεγονός ότι ο αριθμός κρουσμάτων όχι μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων αλλά και στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών παραμένει υψηλός.

Με βάση τα εβδομαδιαία στοιχεία που γνωστοποιούνται στο Δήμο κάθε Δευτέρα τα ενεργά κρούσματα ξεπερνούν τα 280.

«Αυτό σημαίνει ότι έχουμε περισσότερα από 40 κρούσματα ημερησίως κάτι που δεν συνέβαινε ούτε τον Νοέμβριο με την μεγάλη έξαρση της πανδημίας. Οι αριθμοί αυτοί είναι μεγάλοι ενώ η μέση ηλικία έχει κατέβει σημαντικά και σε αυτό οφείλεται η μικρότερη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία», τόνισε ο Δήμαρχος.

Η δήλωση του Δημάρχου

Στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ανέφερε: «Αύριο μαζί με την υπόλοιπη χώρα κάνουμε και εμείς το μεγάλο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα, στην καθημερινότητα που αφήσαμε πίσω μας πριν από μήνες.

Είναι ένα βήμα αισιοδοξίας αλλά και ευθύνης.

Η κατάσταση στην περιοχή μας παραμένει δύσκολη με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που κάνει την ευθύνη όλων μας μεγαλύτερη.

Αναμέναμε πολύ και κάναμε πολλές θυσίες για να φτάσουμε ως εδώ..

Αυτό που κατακτήσαμε πρέπει να το διατηρήσουμε και πάση θυσία πρέπει να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα.

– Θέλουμε την αγορά μας ανοιχτή; Η απάντηση είναι ναι. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε τη ζωή μας με κλειστά τα καταστήματα.

– Θέλουμε την εστίαση ανοιχτή; Η απάντηση είναι και πάλι ναι. Όλοι θέλουμε να απολαμβάνουμε τον καφέ και το φαγητό μας, κάτι που στερηθήκαμε για πολύ καιρό.

– Θέλουμε τα σχολεία ανοιχτά; Φυσικά. Τα παιδιά πρέπει να βρεθούν όσο το δυνατό περισσότερο στις αίθουσες και τις σχολικές αυλές.

– Θέλουμε να επιστρέψουν οι χιλιάδες φοιτητές και να πάρει και πάλι ζωή το Πανεπιστήμιο; Θέλουμε γιατί όλοι καταλαβαίνουμε την ανάγκη των νέων να βρεθούν στις σχολές τους και παράλληλα να προσθέσουν ζωή στην πόλη.

– Θέλουμε να υποδεχθούμε τουρίστες; Η απάντηση είναι ναι.. Θέλουμε να ανοίξει η τουριστική αγορά, να υποδεχθούμε και πάλι μεγάλα και μικρότερα συνέδρια, να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για να τονώσουμε την τοπική οικονομία.

Αν λοιπόν πραγματικά τα θέλουμε όλα αυτά και κυρίως θέλουμε να αποφύγουμε μία ακόμη περιπέτεια για τον τόπο μας, πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα.

Τις αποστάσεις στα καταστήματα, τη χρήση μάσκας, την αποφυγή συνωστισμού.. Και να συμβάλλουμε όλοι στην αύξηση και την επιτάχυνση του εμβολιασμού που αποτελεί τη μοναδική μας ελπίδα για διέξοδο από τον εφιάλτη της πανδημίας.

Αν πραγματικά θέλουμε την καθημερινότητά μας πίσω με διάρκεια οφείλουμε τώρα να το αποδείξουμε».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ