Αυτοψία του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού στο εργοτάξιο του αντιπλημμυρικού έργου του ρέματος της Εσχατιάς

Την ευκαιρία να διαπιστώσει δια ζώσης την πρόοδο των εργασιών της αναδόχου εταιρείας ΙΝΤΡΑΚΑΤ στο ρέμα της Eεσχατιάς είχε πριν λίγες μέρες ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός. Οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει πριν περίπου δύο μήνες αφορούν το μεγάλο έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης με τη διευθέτηση του ρέματος, σε μια διαδρομή η οποία ξεπερνάει τα 11 χιλιόμετρα και με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να δώσει οριστικό τέλος σε ένα μεγάλο πρόβλημα για τέσσερις δήμους. Το μεγαλύτερο μέρος του – σχεδόν 65% – αφορά τον Δήμο Αχαρνών, κάτι που καταδεικνύει τη σημασία του εμβληματικού και υπερτοπικού αυτού έργου για την πόλη.

Ο κ. Βρεττός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών Νίκο Δαμάσκο και τον διευθυντή Τάσο Δαμάσκο συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ κ. Δημήτρη Κούτρα, από τον οποίο ενημερώθηκε αναλυτικά για τις παραμέτρους των εργασιών και το χρονοδιάγραμμά τους και ξεναγήθηκε στο εργοτάξιο. Πρόκειται για ένα μεγάλης κλίμακας έργο, που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με προϋπολογισμό 36,7 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023.

Το βεληνεκές και η σημασία του συγκεκριμένου πρότζεκτ αναδεικνύονται και από το γεγονός πως εκτός από αντιπλημμυρική θωράκιση για όλη αυτή τη διαδρομή θα δώσει και μια νέα πνοή αλλά και μια καινούρια εικόνα στην περιοχή που θα διέρχεται. Με τον εγκιβωτισμό του έως τώρα ανοιχτού ρέματος θα δημιουργηθεί επιφανειακά ένας κοινόχρηστος χώρος, ο οποίος θα αξιοποιηθεί με τον ιδανικότερο τρόπο. Πρόκειται να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου και ψυχαγωγίας, πεζόδρομοι για ήπια άθληση και ποδηλατόδρομοι. Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως εκτός από τη λύση ενός προβλήματος δεκαετιών, με τις εργασίες αυτές θα αλλάξει άρδην η όψη της περιοχής και θα δημιουργηθεί ένας πνεύμονας πρασίνου με καλαισθησία και βασισμένος στη βιώσιμη ανάπτυξη.

«Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το εργοτάξιο και τις πρώτες εργασίες για το σπουδαίο αυτό έργο. Ευχαριστώ τον πρόεδρο κ. Κούτρα για την αναλυτική ενημέρωση που μας παρείχε και την ξενάγηση. Πρόκειται για ένα έργο που η πόλη μας περιμένει εδώ και τόσα χρόνια, για να δώσει τέλος σε ένα σημαντικότατο πρόβλημα όπως αυτό της αντιπλημμυρικής θωράκισης. Είναι μεγάλη ευκαιρία όμως πως θα συνδυαστεί με έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης. Σε μια έκταση πάνω από έξι χιλιόμετρα εντός των Αχαρνών θα υπάρχει ένας άξονας πρασίνου, αναψυχής και ήπιων δράσεων. Τέτοιου είδους έργα χρειάζονται πολλά για να μπορέσουμε να κάνουμε την πόλη μας όπως επιθυμούμε και σίγουρα το ξεκίνημα είναι ιδανικό», σημείωσε ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ