Οι 27 της ΕΕ υιοθέτησαν τη διακήρυξη του Πόρτο για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων


Διακήρυξη 12 σημείων με την οποία αποδέχονται ότι ο ευρωπαϊκός πυλώνας των κοινωνικών δικαιωμάτων αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της ανάκαμψης, δεσμεύονται στη διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους, ότι κανείς δεν μένει πίσω, αλλά και σε δίκαιους μισθούς, καταπολέμηση της φτώχειας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, υιοθέτησαν οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στο Πόρτο.

Αναλυτικά, οι 27 της ΕΕ με τη διακήρυξη που υιοθέτησαν υπογραμμίζουν «τη σημασία της ευρωπαϊκής ενότητας και αλληλεγγύης στον αγώνα κατά της πανδημίας COVID-19. Αυτές οι αξίες έχουν καθορίσει την ανταπόκριση των Ευρωπαίων πολιτών σε αυτήν την κρίση και βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο του κοινού μας σχεδίου και του χαρακτηριστικού κοινωνικού μοντέλου μας».

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίoυ – Βέλγιο/Βρυξέλλες 08/05/2021 http://www.cna.org.cy/WebNews.aspx?a=c81f12f973b647009133b47b7d5ee37a

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ