Βιβλία για όλους πάνω στα παγκάκια στο Δρόμο των Ποιητών! Ο Δήμος Γλυφάδας γιόρτασε με ξεχωριστό τρόπο την Ημέρα Βιβλίου

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα και μια έκπληξη περίμενε όσους επισκέφθηκαν το Δρόμο των Ποιητών ! Πάνω στα παγκάκια ένας φάκελος του Δήμου Γλυφάδας και μέσα ένα βιβλίο, διαφορετικό για τον καθένα. Μια τόσο ξεχωριστή και πρωτότυπη ιδέα, ξάφνιασε, γέμισε χαρά τον κόσμο και έγινε θέμα συζήτησης αυτό το ηλιόλουστο μεσημέρι στον πιο όμορφο δρόμο της πόλης. 

«Μόλις έπιασες στα χέρια σου ένα ελεύθερο βιβλίο. Δεν χάθηκε και κανείς δεν το ξέχασε εδώ. Μπορείς να το πάρεις μαζί σου! Το βιβλίο αυτό προέρχεται από μια προσπάθεια του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γλυφάδας να ενταχθεί η λογοτεχνία στην καθημερινή μας ζωή. Πρόκειται για μια πράξη προσφοράς, αλληλεγγύης και επικοινωνίας που έχει σκοπό να αναδείξει την ανάγνωση ως ένα όχημα μάθησης, ψυχαγωγίας και προσωπικής προόδου». Αυτά τα λόγια, σε ετικέτα κολλημένη μέσα σε κάθε βιβλίο, συνοδεύουν το ταξίδι του αναγνώστη στις σελίδες του.

«Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στον πιο ξεχωριστό δρόμο της πόλης μας, με μια διαφορετική δράση. Είναι μια προσφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης μας, μια έκπληξη ευχάριστη και ωφέλιμη, που έχει ως στόχο να μεταλαμπαδεύσει σε όλους την αγάπη για το βιβλίο», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, καθώς  το 1616 έφυγαν από τη ζωή ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ και ο περουβιανός Γκόμεζ Σουάρεζ ντε Φιγκουέροα, γνωστός λογοτεχνικά ως Γκαρθιλάθο ντε λα Βέγκα. Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ξεκίνησε ως καθαρά ισπανική γιορτή με επίκεντρο την Καταλονία και γνωστή σε τοπικό επίπεδο ως γιορτή του Αγίου Γεωργίου. Το έθιμο μάλιστα θέλει, οι βιβλιοπώλες να χαρίζουν ένα τριαντάφυλλο σε κάθε πελάτη που αγοράζει ένα βιβλίο, γεγονός που οδήγησε στη μετονομασία της γιορτής σε «Μέρα των Βιβλίων και των Ρόδων». Με το σύνθημα «Ένα τριαντάφυλλο για την αγάπη, ένα βιβλίο για πάντα», ο άνδρας χαρίζει στην αγαπημένη του ένα τριαντάφυλλο κι εκείνη το ανταποδίδει με ένα βιβλίο. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, ο περίφημος δρόμος της Βαρκελώνης «Λα Ράμπλα», η πιο ζωντανή γωνιά της πόλης, «ο μόνος δρόμος, που δεν ήθελα να τελείωνε ποτέ», όπως έχει πει ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Χαρακτηριστικό της σπουδαιότητάς της είναι πως μόνο την ημέρα αυτή υπολογίζεται ότι διακινούνται στη Βαρκελώνη 500.000 βιβλία και 4 εκατομμύρια τριαντάφυλλα !

Στη Γλυφαδιώτικη «Λα Ράμπλα», τον Δρόμο των Ποιητών, τη δράση συντόνισαν οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γλυφάδας, Εμμανουέλα Αργυροπούλου και Νίκος Ζήκος. Όποιος επιθυμεί να γίνει μέλος της Βιβλιοθήκης, η οποία διαθέτει περισσότερους από 20.000 τίτλους βιβλίων, ακολουθεί τις οδηγίες που θα βρει στην ιστοσελίδα www.glyfadalibrary.gr

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Επαμεινώνδα 30 & Α. Τριάδας

Τ: 2109641298

W: www.glyfadalibrary.gr

Μ: library@glyfada.gr

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ