ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ – ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση των μελών της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ορίστηκαν εκπρόσωποι για τη συμμετοχή της Σύρου στο Virtual Greek Tourism & Gastronomy Workshop 2021 σε εκδηλώσεις της Γαλλίας, που θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 15 Απριλίου 2021, υπό την ομπρέλα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Παναγιώτης Κουταβάς ενημέρωσε τα μέλη για τις επαφές που είχε τόσο ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας όσο και ο ίδιος, το προηγούμενο διάστημα, με στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών, με σκοπό τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Σύρου κατά την επερχόμενη τουριστική περίοδο.

Παράλληλα, για την πληρέστερη ενημέρωση των συμπολιτών μας, οι δράσεις για την τουριστική προβολή του νησιού μας, από τον Οκτώβριο του 2020 έως και τον Μάρτιο του 2021, έχουν ως εξής:

Οκτώβριος

  1. Άρθρο με τίτλο “Syros, Greece: the quiet curveball Greek island” στη διεθνούς φήμης ταξιδιωτική ιστοσελίδα cntraveller.com
  2. Η Blue Star Ferries, με πρώτο σταθμό τη Σύρο, στο ταξίδι των αφιερωμάτων στα νησιά με τίτλο “Παρεμπιπτόντως, αυτή είναι η Ελλάδα”, όπου σε ένα τριήμερο ταξίδι παρουσιάζει τις ομορφιές του νησιού. https://www.youtube.com/watch?v=4-pD4do8QIY&fbclid=IwAR0WyyZU9G0GMWVNyNm87H-tETHVjXrYj4j1IEwkSMCOnTsRb7CI2TX-PtE
  3. Άρθρο στο www.athinorama.gr, με τίτλο “10 πράγματα που αξίζει να κάνεις στη φθινοπωρινή Σύρο”.
  4. Άρθρο στο www.idiakopes.gr, με τίτλο “Τα νησιά του φθινοπώρου: Τρία νησιά που μπορείς να κάνει το φθινόπωρο…καλοκαίρι και να περάσεις μαγικά το Φθινόπωρό σου”.
  5. Πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα, από τις 21 – 27 Οκτωβρίου 2020, για την παραγωγή ντοκιμαντέρ, με θέμα τη «Συριανή γάτα», από την εταιρεία παραγωγής του Netflix.
  6. Δημοσίευμα για το εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου στον Γαλησσά στο www.dinfo.gr
  7. Προώθηση της Σύρου μέσω των social media του Τμήματος Τουρισμού.

Νοέμβριος

  1. Αφιέρωμα στη Σύρο με τίτλο “Σύρος: Χαλανδριανή-Καστρί” στο περιοδικό «Περίπλους Ναυτικής Ιστορίας» https://issuu.com/56984/docs/periplous_20112
  2. Η Σύρος συμμετείχε, από το διάστημα 27 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου, υπό την ομπρέλα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και με την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και τη στήριξη του Ε.Ο.Τ., στην 7η Athens International Tourism Expo 2020 σε Virtual μορφή.
  3. Προώθηση της Σύρου μέσω των social media του Τμήματος Τουρισμού.
  4. Ραδιοφωνική συνέντευξη στο ΑΠΕ ΜΠΕ, για την παραγωγή ντοκιμαντέρ από την εταιρεία παραγωγής του Netflix.
  5. Συνέντευξη για την πρόσβαση Σύρο & τον τουρισμό προσβασιμότητας στο Hotel & Restaurant. 
  6. Συνάντηση με τον Δήμαρχο & τους φορείς του νησιού για τον σχεδιασμό του τουριστικού πλάνου της Σύρου, μέσω διενέργειας διαγωνισμού για την ανάδειξη στρατηγικού συνεργάτη.

Δεκέμβριος

  1. Συμμετοχή της Σύρου στην Έκθεση της Πολωνίας 1ο VIRTUAL GREEK ALTERNATIVE TOURISM & GASTRONOMY WORKSHOP, από 8 έως 10 Δεκεμβρίου.
  2. Η ΕΡΤ στη Σύρο με τη δημοσιογράφο Μαριλένα Κατσίμη και την εταιρεία παραγωγής “FILMIKI PRODUCTIONS”, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τη συμμετοχή της Σύρου στην εκπομπή “Γιατί ‘21; 12 ερωτήματα”.
  3. Δημοσίευμα στη διεθνούς φήμης ταξιδιωτική ιστοσελίδα cntraveller.com, όπου η Σύρος βρίσκεται στα 10 value for money ελληνικά νησιά.
  4. Άρθρο με τίτλο “The best Greek islands to visit in 2021” στη διεθνούς φήμης ταξιδιωτική ιστοσελίδα cntraveller.com
  5. Προώθηση της Σύρου μέσω των social media του Τμήματος Τουρισμού.

Ιανουάριος

  1. Ραδιοφωνική συνέντευξη στον alpha 989, για την προβολή της Σύρου στην ιστοσελίδα cntraveller.com
  2. Επικοινωνία με γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού, προκειμένου να καταρτιστεί από κοινού συνεργασία πρόγραμμα προβολής της Σύρου στις αγορές αρμοδιότητάς τους.
  3. Συμμέτοχη στο webinar που διοργάνωσε το ΔΤΕ του ΕΑΠ, με θέμα «Παρεμβαίνουμε στο διάλογο για τον τουρισμό της επόμενης μέρας»
  4. Προώθηση της Σύρου μέσω των social media του Τμήματος Τουρισμού.

Φεβρουάριος

  1. Δημοσίευμα στο www.forbes.com SYROS one of the 5 Islands For The Off-The-Beaten-Path Traveler.
  2. Συμμέτοχη στο Forum για τους Νησιωτικούς Προορισμούς & 30 λεπτή παρουσίαση της Σύρου στο Facebook , στο YouTube , στο ITN NEWS WEB TV σε ραδιόφωνα και στους απόδημους Έλληνες του Εξωτερικού μέσω της συνεργασίας μας με την BCI Media.
  3. Δημοσίευμα στο https://www.lifo.gr/articles/greece_articles/210278/ena-mesimeri-sto-moyseio-toy-markoy-vamvakari-stin-ano-syro
  4. Δημοσίευμα στο https://www.travelstyle.gr/ta-6-nisiatoyaigaioymetinomorfoterichoraapokosmesarchontikeskaiepivlitikes/
  5. Συμμέτοχη του Τμήματος Τουρισμού στη διεθνή παράγωγη ντοκιμαντέρ για τη Μαντώ Μαυρογένους.
  6. Δημοσίευμα στο ttps://vagabond.info/artikler/europa/gr%C3%A6kenland/ gr%C3%A6kenland-byder-verden-velkommen/
  7. Εκπομπή στην ΕΡΤ3 για την τέχνη του δρόμου στην Σύρο https://www.ertflix.gr/ellinika-docs/i-techni-toy-dromoy-syros/
  8. Υποβολή αίτησης συμμετοχής στα Βραβεία Τουρισμού 2021, κατόπιν πρόσκλησης.
  9. Προώθηση της Σύρου μέσω των social media του τμήματος τουρισμού
  10. Δημοσίευμα για την Σύρο https://www.newsbeast.gr/travel/arthro/7083003/to-simeio-sti-syro-opou-o-chronos-moiazei-na-stamata-magika?fbclid=IwAR1249en7eS7kFyh74T4sifq4_QsT0LA4dD_MItuwRzP2ympdg8nyXdyXaU
  11. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου μας με την ΜΚΟ Άγονη γραμμή – γόνιμη, δημοσίευμα στο instagram της ομάδας ExtraMilers «Η Σύρος στα 5 πιο προσβάσιμα ελληνικά νησιά για άτομα με αναπηρία».

Μάρτιος

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ