ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Βράβευση του βετεράνου της σκοποβολής Ευλάμπιου Μάνθου

Τον βετεράνο πρωταθλητή της σκοποβολής Ευλάμπιο Μάνθο, βράβευσαν για την προσφορά του στον αθλητισμό, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας μετά από πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστρίτσας.

Ο 87χρονος αθλητής ο οποίος κατάγεται από την Καστρίτσα Ιωαννίνων, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (1964), του Μεξικού (1968), του Μονάχου (1972) και του Μόντρεαλ (1976), διαγωνιζόμενος στο τυφέκιο «πρηνηδόν». Ο κ. Μάνθος διετέλεσε πρωταθλητής επί 3 δεκαετίες περίπου στο συγκεκριμένο αγώνισμα και οι μεγάλες διεθνείς επιτυχίες του σημειώθηκαν κυρίως τη δεκαετία του ΄70, όταν στο «πρηνηδόν» ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ με 595/600, επίσης 400/400, ακολούθως πέτυχε 596/600 και το 1976 600/600.

Κατάφερε μια σειρά από νίκες σε διεθνείς αγώνες, κυρίως σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ευρωπαϊκούς, μεσογειακούς, βαλκανικούς και Λατινικών χωρών – Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Μάνθο για την μακρόχρονη πορεία του στον αθλητισμό και δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Ιωαννιτών θα διοργανώσει εκδήλωση προς τιμήν του, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ