ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ_ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ

Βρισκόμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης του έργου «Ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών για την επαφή με τον κόσμο του Μάρκου Βαμβακάρη», μεταξύ του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και των εταιρειών «RADIANT A.E.» και «SPACE HELLAS», συνολικού ποσού 198.301,30 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Το συγκεκριμένο έργο, αξιοποιώντας ψηφιακές εφαρμογές και υπηρεσίες, θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τον βίο και το έργο του μεγάλου Συριανού δημιουργού Μάρκου Βαμβακάρη, αλλά και θα ενισχύσει τον πολιτισμό της εμπειρίας, μέσω της ανάπτυξης και εγκατάστασης ενός ψηφιακού / πολυμεσικού βιωματικού δρώμενου, το οποίο θα αναπαριστά εικονικά μία ολόκληρη εποχή της πρόσφατης κοινωνικής και πολιτιστικής ιστορίας.

Το ψηφιακό αυτό δρώμενο, το οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί σε δημοτικά ακίνητα, στον κεντρικό δρόμο του οικισμού της Άνω Σύρου, θα περιλαμβάνει ενδεικτικά τις εξής ενότητες:

α. το φαινόμενο του «ρεμπετισμού» (τέλη του 19ου αιώνα – Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο),

β. τον Βίο και το Έργο του Μάρκου Βαμβακάρη (βασισμένο στον αυτοβιογραφικό στίχο των τραγουδιών του) και

γ. την ψηφιακή πολυμεσική απόδοση σημαντικών έργων του Μάρκου Βαμβακάρη με σύγχρονα ψηφιακά οπτικοακουστικά μέσα.

Παράλληλα, το έργο θα δημιουργήσει συμπληρωματικές ψηφιακές δράσεις στο υφιστάμενο Μουσείο Βαμβακάρη που λειτουργεί σε μικρή απόσταση από τη θέση εστίασης του έργου, στις οποίες περιλαμβάνεται ο εμπλουτισμός με ψηφιακές οπτικοακουστικές εφαρμογές και η παρουσίαση των ενοτήτων και των υλικών εκθεμάτων με ψηφιακή υπηρεσία ακουστικής ξενάγησης.

Για την υλοποίηση του έργου, πλην των ψηφιακών εφαρμογών, προβλέπεται και η εγκατάσταση του απαραίτητου ψηφιακού – ηλεκτρονικού εξοπλισμού, καθώς και η τεκμηρίωση και συλλογή του απαραίτητου περιεχομένου για την πλήρη λειτουργία και την επίτευξη των στόχων προβολής και συνέχισης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Μάρκου Βαμβακάρη.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ