Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στα υπό εξέλιξη έργα που συμπεριλαμβάνονται στην Α΄ φάση ανάπλασης του Φαληρικού όρμου

Πατούλης: «Τα έργα της Πρώτης φάσης προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και σύμφωνα με τη δέσμευση της νέας διοίκησης του αναδόχου θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021. Δε θα αφήσουμε να χαθεί ούτε μία μέρα. Σχεδιάζουμε τη Β’ Φάση».

Για την πορεία των έργων που συμπεριλαμβάνονται στην Α΄ φάση ανάπλασης του Φαληρικού όρμου, προϋπολογισμού 150 εκ. ευρώ, που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής, ενημερώθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Ο Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Δ. Νάνου και από το Διευθυντή Τεχνικών Έργων Α. Καλογερόπουλο, επισκέφθηκε τα υπό εξέλιξη έργα και ενημερώθηκε από τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της αναδόχου Χ. Παναγιωτόπουλο για την πορεία υλοποίησης της Α’ Φάσης.

Μάλιστα όπως επισημάνθηκε από τη νέα διοίκηση του αναδόχου μετά την επίλυση των ζητημάτων που υπήρχαν στην εταιρεία και την ανάληψη καθηκόντων της νέας διοίκησης τα έργα θα προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς. Ειδικότερα όπως υπογράμμισε και σε σχετικές δηλώσεις του η Α’ Φάση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021. Πρόκειται για έργα οδοποιίας και αντιπλημμυρικής θωράκισης των παραλιακών Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου.

Ο Περιφερειάρχης σήμερα επιθεώρησε τα σημεία στα οποία εκτελούνται οι χωματουργικές εργασίες για την κατασκευή του δυτικού καναλιού και του δυτικού συλλεκτήρα, μπροστά από το Δήμο Μοσχάτου Ταύρου, καθώς και τις εργασίες σκυροδέτησης που εκτελούνται στο ανατολικό κανάλι. Επίσης επιθεώρησε τις εργασίες που εκτελούνται στο έργο αντιρρύπανσης του ανατολικού καναλιού πριν την εκβολή στη θάλασσα.

Γ. Πατούλης: Προχωράμε χωρίς χρονοτριβές

Ο Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σχετική δέσμευση του αναδόχου και υπογράμμισε πως η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας για την Περιφέρεια και το χαρακτήρισε «εμβληματικό έργο πνοής» για όλη την Αττική και τους κατοίκους της. «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες μου προς τις υπηρεσίες μας και την ανάδοχο εταιρεία που υλοποιούν με συνέπεια τις σαφείς οδηγίες και εντολές που δώσαμε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας, να προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς, χωρίς την παραμικρή πλέον χρονοτριβή. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που εκτελούνται σήμερα σε όλη τη χώρα με προϋπολογισμό 150 εκατομμύρια και είναι η πρώτη φάση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η δεύτερη φάση θα είναι πάνω από 180 εκατομμύρια ευρώ και θα αλλάξει όλο το μέτωπο. Είναι ένα έργο που θα απολαμβάνουν πολλές γενιές. Να σας ενημερώσω ότι η ολοκλήρωση της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου περιλαμβάνεται στον πίνακα έργων για τα οποία η Περιφέρεια βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για εξασφάλιση χρηματοδότησης της επόμενης φάσης, ενώ λόγω σπουδαιότητας, περιλαμβάνεται και στον κατάλογο έργων προτεραιότητας της Περιφέρειας Αττικής για χρηματοδότηση, από τον νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027. Έχουμε την ιστορική ευθύνη να ολοκληρώσουμε αυτό το σημαντικό έργο και να το παραδώσουμε έγκαιρα, προς χρήση στους πολίτες».

Πρόεδρος της αναδόχου Χ. Παναγιωτόπουλος: Η Πρώτη Φάση θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου

Με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της αναδόχου Χ. Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση του έργου και στις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν λόγω διάφορων προβλημάτων της εταιρείας και υπογράμμισε ότι με τη νέα Διοίκηση που ανέλαβε πριν από ένα μήνα εκλείπουν τα προβλήματα. «Έχουμε ήδη επανεκκινήσει όλα τα μέτωπα και θεωρώ δεδομένο ότι μέσα και στις επόμενες 5-6 μέρες, όπως έχουμε ήδη μεθοδεύσει, θα ξεκινήσουν και τα επόμενα κομμάτια που είχαν καθυστερήσει, με σκοπό μόνο ένα: να εκμεταλλευτούμε και τη θερινή περίοδο που έρχεται ώστε να κάνουμε ένα catch up και μπαίνοντας στο τελευταίο στάδιο, να παραδώσουμε το έργο ώστε να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Στο πλάνο μας είναι τέλη Σεπτεμβρίου να έχουμε ολοκληρώσει και να παραδώσουμε το έργο τελειωμένο».

Τι περιλαμβάνει η Α’ Φάση του έργου ανάπλασης του Φαληρικού όρμου

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων συγκοινωνιακά οδικά, τεχνικά έργα, έργα αποστράγγισης οδοστρωμάτων, αντιπλημμυρικά έργα, έργα αποχέτευσης ομβρίων, έργα αποκατάστασης και μετακίνησης δικτύων ΟΚΩ (αγωγοί φυσικού αερίου, ύδρευσης κλπ.) καθώς και ορισμένα υδραυλικά έργα εκτός περιοχής, όπως αντλιοστάσια και αγωγοί για τη μόχλευση των νερών του Κηφισού ποταμού, το Κέντρο Ανάκτησης Νερού στον Ελαιώνα, για την άρδευση του μελλοντικού Πάρκου.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ