Συνάντηση Αυγενάκη με τους αντιπεριφερειάρχες Δράμας και Ροδόπης για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων

Τους αντιπεριφερειάρχες Δράμας, Γιώργο Παπαδόπουλο και Ροδόπης, Νίκο Τσαλικίδη, δέχθηκε σε συνάντηση ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Η συζήτησή τους αφορούσε στην προώθηση θεμάτων αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων των δύο νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Συγκεκριμένα:
Α. Με τον κ. Τσαλικίδη, που είναι και πρόεδρος της «Αναπτυξιακής Ροδόπης ΑΕ ΟΤΑ», εξετάστηκε η πρόοδος της συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστο Μέτιο και την ΑΝΡΟ για τη σύνταξη του Τεχνικού Δελτίου, το οποίο άμεσα θα αποσταλεί στη ΓΓΑ για να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού η χρηματοδότηση των Μελετών για την ολική ανάπλαση του Εθνικού Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής.
Ενδεικτικά, για την εγκατάσταση προκάτ κερκίδας 800 θέσεων στη νότια πλευρά, τη διαμόρφωση αποδυτηρίων κάτω από την κερκίδα, την τοποθέτηση συνθετικού ή φυσικού χλοοτάπητα στο χωμάτινο γήπεδο κ.λπ.
«Ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ροδόπης με στόχο και την προσέλκυση διεθνών διοργανώσεων στο προσεχές μέλλον, αποτελεί? πεδίο συστηματικής συνεργασίας της Περιφέρειας με τον Υφυπουργό κ. Αυγενα?κη», επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης και στάθηκε στην «υλοποίηση του σχεδιασμού για την αναβάθμιση των υποδομών στο Πανθρακικό Στάδιο, με κοινό στόχο η Κομοτηνή  να είναι έτοιμη στα τέλη του 2022 να υποδεχθεί αθλητικές συναντήσεις ευρωπαϊκής εμβέλειας»
Υπενθυμίζεται, επιπλέον, ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η δημοπράτηση για την «Αντικατάσταση του ελαστικού συνθετικού τάπητα του στίβου» στο Εθνικό Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής. Ολοκληρώθηκε η υποβολή προσφορών για το έργο, προϋπολογισμού 780.000 €, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού.
Οι σχετικές εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του προσεχούς τετράμηνου, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανάδειξης του Αναδόχου και θα περατωθούν έπειτα από παρέλευση πέντε μηνών.
To έργο περιλαμβάνει:
* Αντικατάσταση ελαστικού συνθετικού τάπητα, επιφάνειας περίπου 7.000 τ.μ.
* Εναρμόνιση με της προδιαγραφές της IAAF της Λίμνης για τα Στιπλ και των σκαμμάτων αλμάτων μήκους, τριπλούν, ύψους και επί κοντώ
* Αντικατάσταση των δύο βαλβίδων σφαιροβολίας και δισκοβολίας/σφυροβολίας, καθώς και προμήθεια κλωβού
* Οκτώ (8) νέους αναστρεφόμενους βατήρες αλμάτων μήκους και δύο (2) βαλβίδες άλματος επί κοντώ
* Διαχωριστικό κράσπεδο στο όριο μεταξύ της πρώτης διαδρομής του ταρτάν και της κονίστρας.  
Β. Ο κ. Παπαδόπουλος, εκδήλωσε την πρόθεση της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας για την περαιτέρω αξιοποίηση τμήματος εγκαταστάσεων, εντός του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού, οι οποίες ανήκουν στη ΓΓΑ. Συμφωνήθηκε να υποβληθεί σύντομα στον κ. Αυγενάκη αναλυτικό υπόμνημα σχετικών προτάσεων, προς όφελος τόσο της αθλητικής οικογένειας όσο και της τοπικής κοινωνίας.
Και οι δύο αντιπεριφερειάρχες ευχαρίστησαν τον Υφυπουργό Αθλητισμού για την ανταπόκριση και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνει σε ζητήματα αθλητικών υποδομών και πώς αυτές θα εκσυγχρονιστούν ώστε να καταστούν ασφαλείς και λειτουργικές. Προϋποθέσεις αναγκαίες και απαραίτητες για την ανάπτυξη του αθλητισμού μας, όπως την οραματίζεται ο κ. Αυγενάκης, στο πλαίσιο της συνολικής αθλητικής μεταρρύθμισης που είναι σε εξέλιξη.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ