Περισσότερες Προξενικές Αρχές εξυπηρετούν πολίτες εξ αποστάσεως – Στην πιλοτική λειτουργία του «MyConsulLive» εντάσσονται τα Γενικά Προξενεία Βοστώνης, Κωνσταντινούπολης, Ντύσσελντορφ και το Προξενείο Πέρθης


Τα Γενικά Προξενεία Βοστώνης, Κωνσταντινούπολης, Ντύσσελντορφ και το Προξενείο Πέρθης εντάσσονται σήμερα στη φάση πιλοτικής λειτουργίας του «MyConsulLive», της πλατφόρμας εξυπηρέτησης πολιτών χωρίς φυσική παρουσία, μέσω βιντεοκλήσης. Πρόκειται για την πλατφόρμα που σχεδιάστηκε από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, στα πρότυπα των αντίστοιχων υπηρεσιών ψηφιακών ραντεβού που παρέχουν τα ΚΕΠ, ο ΟΑΕΔ και η ΑΑΔΕ.

Η υπηρεσία αυτή, η οποία παρουσιάστηκε στον  Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τους Υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη στις 29 Δεκεμβρίου 2020, βρίσκεται ήδη σε πιλοτική λειτουργία στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στα Γενικά Προξενεία Νέας Υόρκης και Τορόντο, ενώ σταδιακά προβλέπεται να επεκταθεί σε όλες τις Προξενικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα «MyConsulLive» παρέχει τη δυνατότητα στους Έλληνες κατοίκους εξωτερικού να διεκπεραιώνουν διοικητικές πράξεις στο Προξενείο εξ αποστάσεως, μέσω προγραμματισμένης βιντεοκλήσης με τον αρμόδιο προξενικό υπάλληλο. Η είσοδος στην πλατφόρμα προϋποθέτει την χρήση κωδικών Taxisnet για την επιβεβαίωση των στοιχείων του ενδιαφερομένου, ενώ κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης η ταυτοπροσωπία θα διαπιστώνεται με την επίδειξη δημοσίου εγγράφου (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ.).

Η δράση συμπληρώνει την υπηρεσία Ψηφιακού Βοηθού Εικονικής Υποβοήθησης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (Chatbot) η οποία έχει τεθεί σε πιλοτική λειτουργία στο Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας Λονδίνου και στο Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης και η οποία επίσης προγραμματίζεται να επεκταθεί σταδιακά στο σύνολο των προξενικών Αρχών.

Με τις παραπάνω ειδικές εφαρμογές αναβαθμίζεται καθοριστικά το επίπεδο προξενικής εξυπηρέτησης των πολιτών, ενώ η επέκτασή τους στο σύνολο των προξενικών Αρχών θα δώσει λύση σε χρόνια προβλήματα επιτυγχάνοντας την ψηφιοποίηση, την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ