Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και ληστεία-Εξιχνιάστηκαν δύο διαρρήξεις-κλοπές από κατάστημα στην περιοχή του Περιστερίου

Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και ληστεία

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 30-11-2022 στο Περιστέρι, μετά από αναζητήσεις και κατόπιν διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 31χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Ιταλικών Αρχών.

Ο ανωτέρω κατηγορείται για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας, πράξεις που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια εισβολών σε κατοικίες σε βάρος των ενοίκων τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκαν δύο διαρρήξεις-κλοπές από κατάστημα στην περιοχή του Περιστερίου

Ταυτοποιήθηκαν 20χρονος αλλοδαπός και 21χρονος ημεδαπός

Από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιήθηκαν 20χρονος αλλοδαπός και 21χρονος ημεδαπός ως δράστες δύο διαρρήξεων-κλοπών που διαπράχθηκαν με τον ίδιο τρόπο δράσης στο ίδιο κατάστημα πρώτες πρωινές ώρες της 31-8-2022 και 12-9-2022 στην περιοχή του Περιστερίου.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία από άτομα που έχουν ενωθεί με σκοπό να διαπράττουν κλοπές.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, οι ανωτέρω έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί, έσπαζαν τη γυάλινη θύρα εισόδου.

Αφού αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό του καταστήματος, με γρήγορες κινήσεις αφαιρούσαν τα προϊόντα, τα οποία τοποθετούσαν σε νάιλον συσκευασίες για την εύκολη μεταφορά τους.

Επέλεγαν να ενεργήσουν μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες, όπου η κίνηση τους δρόμους ήταν ελάχιστη και ο φωτισμός μειωμένος. Επίσης, στο σημείο υπήρχε και συνεργός που εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου.

Πριν προβούν στην ανωτέρω εγκληματική δραστηριότητα, είχαν στοχοποιήσει τα εμπορεύματα αξίας του εν λόγω καταστήματος, καθώς είχαν εξασφαλίσει τη μεταπώληση τους.

Από τις έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Συσκευασίες προϊόντων που αφαιρέθηκαν από το κατάστημα και
  • Ρουχισμός που είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων

Οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό, κλοπές, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ναρκωτικών και φωτοβολίδων-πυροτεχνημάτων.

Οι αναζητήσεις για τη σύλληψη τους και η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της δράση τους, συνεχίζονται.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ