Συνάντηση με HERA: “Όλοι μαζί στην αντιμετώπιση υγειονομικών κρίσεων”

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με τη συμμετοχή του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του Υπουργού Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, καθώς και της Αν. Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα και της Υφυπουργού Ζωής Ράπτη, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Υγείας συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης στον τομέα της Υγείας (HERA) Pierre Delsaux και τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΣ της HERA Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε ο καθοριστικός ρόλος που θα έχει η HERA  στην έγκαιρη αντιμετώπιση υγειονομικών κρίσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς θα έχει τον συντονισμό όλων των δράσεων των κρατών-μελών όσον αφορά την ανάπτυξη, την προκήρυξη και τη διάθεση ιατρικών αντιμέτρων.

Στη συζήτηση τέθηκαν υγειονομικά ζητήματα που απασχολούν την ΕΕ αυτή την περίοδο, με κυρίαρχα την εξέλιξη της πανδημίας Coνid-19, καθώς και των υγειονομικών αναγκών που έχουν προκύψει λόγω των προσφυγικών ροών από την Ουκρανία.

Η ελληνική πλευρά ανέφερε ότι η χώρα μας, λόγω της εμπειρίας που διαθέτει σε θέματα υγείας προσφύγων, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι και στον τομέα της  Υγείας «πρέπει να είμαστε όλοι μαζί». Για αυτό το λόγο είναι καθοριστικής σημασίας η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Δικτύου αναγνώρισης, ενημέρωσης και ανταλλαγής πληροφοριών.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ