Στις εκδηλώσεις μνήμης της 569ης Επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Στις εκδηλώσεις μνήμης της 569ης Επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: «Η θυσία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, μας δείχνει το δρόμο. Απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική μας ακεραιότητα και ανεξαρτησία, εμείς οι Έλληνες, ενωμένοι, απαντάμε με σθένος»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέστη στο Μνημόσυνο για τους πεσόντες που πραγματοποιήθηκε από την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο πλαίσιο εκδηλώσεων 569ης επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.  

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών Ν. Ουζούνογλου.

Ακολούθως ο Περιφερειάρχης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Λοβέρδος και ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Ε. Σκιαδάς.

Σε μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε σχετικά:

Η επέτειος της Άλωσης, είναι ημέρα πένθους και μνήμης για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Μία ημέρα που τιμούμε τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο ο οποίος θυσιάστηκε για την ελευθερία. Η σημερινή ημέρα όμως έχει και μέσα της μηνύματα που παραμένουν επίκαιρα μετά από  569 χρόνια, καθώς οι γείτονές μας συνεχίζουν την επεκτατική τους διάθεση με μία προκλητική συμπεριφορά που δεν έχει θέση στη σύγχρονη πραγματικότητα. Η θυσία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου και πρώτου μάρτυρα του νέου Ελληνισμού, μας δείχνει τον δρόμο του καθήκοντος. Απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται ακόμα και σήμερα την εθνική μας ακεραιότητα και ανεξαρτησία, εμείς οι Έλληνες, ενωμένοι, απαντάμε με σθένος, ενότητα και αποφασιστικότητα.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα πράξουμε ό, τι είναι αναγκαίο για να διατηρήσουμε την πατρίδα μας ελεύθερη, αξιοπρεπή και κυρίαρχη. 

Αιωνία η μνήμη των τελευταίων υπερασπιστών της Βασιλεύουσας.

Δείτε σχετικό βίντεο στο παρακάτω link :

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ