Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση του έργου πνοής για την ανάπλαση του Μητροπολιτικού Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής – Επίβλεψη του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και ενημέρωση του για την πορεία υλοποίησης του έργου

Γ. Πατούλης: «Συμβάλλουμε έμπρακτα στην αναβάθμιση του Μητροπολιτικού Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας με στόχο να αποτελέσει μια όαση πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής»

Για την πορεία υλοποίησης του έργου που αφορά στην«Προστασία, Διαχείριση και Ανάπλαση του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας», ενημερώθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης από το Δήμαρχο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Γ. Βούρο και την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο και Πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου Ε. Κοσμίδη.

Το έργο το οποίο είναι στην τελική φάση παράδοσης, είναι προϋπολογισμού 800.000 ευρώ με ΦΠΑ και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση σκοπός του έργου είναι η ανάπλαση και η προστασία του Άλσους ως οικοσυστήματος με γνώμονα τη βελτίωση της οικολογικής του προσφοράς και την περαιτέρω ανάδειξή του ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου για τους πολίτες με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης σε αυτό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Άλσος ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και αφορούν μεταξύ άλλων στη διαχείριση της βλάστησης και του οικοτόπου, με νέες φυτεύσεις δέντρων και θάμνων, εργασίες περίφραξης, τοποθέτησης κάδων, τοποθέτησης ξύλινων σημάνσεων, τα έργα αντιπυρικής προστασίας, τα αρδευτικά δίκτυα και τα κιόσκια που έχουν τοποθετηθεί.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε μεταξύ άλλων:

Το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής μας. Είναι ένα μητροπολιτικό Άλσος, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει τους κατοίκους της Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας, των όμορων δήμων και όλης της Αττικής. Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στην αναβάθμιση του οικοσυστήματός του. Με την ενίσχυση του φυσικού δασικού του χαρακτήρα, με την βελτίωση του πρασίνου, με δενδροφυτεύσεις και έργα ανάδειξης του υγρού στοιχείου, στοχεύουμε στην μετατροπή του σε μια όαση πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού, εκπαίδευσης και αθλητισμού. Με τη στενή συνεργασία των δήμων της Αττικής θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε παρεμβάσεις που στόχο τους θα έχουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γ. Βούρος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την παρουσία του στο Άλσος και τόνισε ότι «έχει αρχίσει μία αναβάθμιση η οποία θα συμβάλει στην περαιτέρω αξιοποίηση του και θα του ξαναδώσει την Αίγλη του παρελθόντος.

«Θεωρώ πως 470 στρέμματα μέσα στην Αττική, καθιστούν το Άλσος ένα ακατέργαστο διαμάντι. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αξιοποίηση πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων που μέχρι πρότινος δεν ήταν εύκολο να γίνουν και βεβαίως στην ανοικοδόμηση του Κενταύρου, που είναι ένα εμβληματικό κτίριο για όλη την Αττική».

Κατά την επίσκεψη στο Άλσος εκτός από το Δήμαρχο Γ. Βούρο και την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Ε. Κοσμίδη, τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη συνόδευαν οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης και η Περιφερειακή Σύμβουλος Σ. Αλυμάρα. Παρόντες από το Δήμο ήταν επίσης οι αντιδήμαρχοι Μ. Κουτσάκης, Σ. Γραμμένος, Σ. Κοσκολέτος, Θ. Λέκκας, Σ. Μπερδέσης, Χ. Κοπελούζος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γ. Σαραντόπουλος.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ