Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για την 110η επέτειο από την Απελευθέρωση της Γουμένισσας

Στις εκδηλώσεις για την 110η επέτειο από την Απελευθέρωση της Γουμένισσας και της Παιονίας του Κιλκίς παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και την Περιφερειακή Σύμβουλο Νατάσα Σωτηριάδου παρέστη στην επίσημη δοξολογία συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου και Δράμας κ. Δωρόθεου, αλλά και στην επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Μακεδονομάχων, όπου κατέθεσε στεφάνι και ακολούθως παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση σχολικών μονάδων και πολιτιστικών συλλόγων στην Πλατεία 23ης Οκτωβρίου.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τιμούμε κάθε χρόνο, με ξεχωριστές εκδηλώσεις τις επετείους απελευθέρωσης του τόπου μας, τις επετείους που φωτίζουν την ένδοξη Ιστορία μας, την Ιστορία της ελεύθερης Μακεδονίας, της ελεύθερης Ελλάδας. Η Απελευθέρωση της Γουμένισσας και της Παιονίας ήταν κομβική για την εξέλιξη του αγώνα για ελευθερία. Οι εξελίξεις στον κάμπο του Αξιού καθόρισαν αποφασιστικά την επιτυχή πορεία του αγώνα για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία. Οι τιμητικές εκδηλώσεις διοργανώνονται για να υπενθυμίσουμε σε όλους πως οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Το έκαναν οι πρόγονοί μας στο παρελθόν, θα το κάνουμε όποτε χρειαστεί στο μέλλον. Γι’ αυτό πρέπει όλοι να είναι σίγουροι. Οι αγώνες των προγόνων μας είναι οδηγός για το μέλλον, είναι η πολύτιμη κληρονομιά των Ελλήνων, την οποία διαφυλάσσουμε και μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές. Αντλούμε υπερηφάνεια και δύναμη από τους αγώνες των προγόνων μας και θα αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα και ενότητα κάθε πρόκληση, κάθε εμπόδιο».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ