Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για την 110η επέτειο από την Απελευθέρωση της Χαλάστρας

Στις εκδηλώσεις για την 110η επέτειο από την Απελευθέρωση της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης, τα Ελευθέρια της Χαλάστρας, παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέησηστο Μνημείο προς τιμήν των κατοίκων της Χαλάστρας για τη συμβολή τους στην Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονοςκατέθεσε στεφάνικαι παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Τα Ελευθέρια της Χαλάστρας υπενθυμίζουν σε όλους μας τη συνεισφορά των κατοίκων της περιοχής στην Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Οι γέφυρες που κατασκεύασαν οι κάτοικοι της Χαλάστρας για να προελαύσει ο ελληνικός στρατός στη Θεσσαλονίκη άνοιξαν τον δρόμο για μια ελεύθερη Μακεδονία. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους ήρωες κατοίκους της περιοχής και κυρίως για να υπενθυμίσουμε σε όλους πως ό,τι κατακτήσαμε σε αυτό τον τόπο, το κατακτήσαμε με σκληρούς αγώνες και θυσίες. Το παράδειγμα των προγόνων μας αποτελεί οδηγό για το παρόν και το μέλλον μας. Η κληρονομιά της ένδοξης Ιστορίας μας είναι πολύτιμη και χρέος μας είναι να τη διαφυλάξουμε και να τη μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές. Οι φετινές εκδηλώσεις απελευθέρωσης της Μακεδονίας 110 χρόνια μετά διατρανώνουν την αποφασιστικότητά μας να ζήσουμε σε μια ελεύθερη, κυρίαρχη, ισχυρή πατρίδα, μας κάνουν να αισθανθούμε υπερηφάνεια και να αντλήσουμε δύναμη και κουράγιο, για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση, για να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο από όπου κι αν προέρχεται. Τα καταφέραμε τότε θα τα καταφέρουμε και σήμερα, ενωμένοι και αισιόδοξοι, άξιοι συνεχιστές των αγώνων και των θυσιών των Ελλήνων».
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ