Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στις εκδηλώσεις μνήμης για την πυρπόληση της Καλαμπάκας και την απελευθέρωση από το γερμανικό ζυγό

Η ιστορία της Θεσσαλίας είναι υπόθεση όλων μας. Κρατάμε ζωντανή την ιστορική μνήμη. Θυμόμαστε την κατάκτηση, λεηλάτηση και πυρπόληση της πόλης της Καλαμπάκας από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις στις 18 Οκτωβρίου 1943. Μια τραγική ημέρα, απαρχή μαρτυρικών δεινών για την πόλη και τους κατοίκους της. Ένα χρόνο ακριβώς αργότερα, στις 18-20 Οκτωβρίου 1944, η Καλαμπάκα απελευθερώνεται. Τιμούμε τους αγωνιστές της αντίστασης κατά του ναζισμού που θυσιάστηκαν για ελεύθερη πατρίδα. Τιμούμε τους άξιους απογόνους τους, που μέσα από τα ερείπια μιας κατεστραμμένης πόλης βρήκαν τη δύναμη να ξανασταθούν στα πόδια τους και με μόχθο ζωής, να οδηγήσουν τον τόπο τους σε αναγέννηση και επαναδημιουργία.

Χρόνια πολλά Καλαμπάκα, χρόνια πολλά Ελλάδα.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ