Μ. Συρεγγέλα: Με τις πολιτικές μας αίρουμε τα εμπόδια που συναντούν οι γυναίκες σε κάθε φάσμα της ζωής τους. Ομιλία στη Βουλή, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι γυναίκες, λόγω της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, έζησαν ένα μεγάλο διάστημα με τον φόβο της απόλυσης, ήρθαν αντιμέτωπες με την ενδεχόμενη απλήρωτη για μήνες εργασία, αλλά και τον φόβο της διατάραξης της οικογενειακής ηρεμίας, σε συνδυασμό με τα πολλαπλά καθήκοντα που δημιουργούν η μητρότητα και οι υπόλοιποι ρόλοι τους. Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όμως, στηρίζει τις γυναίκες και επιχειρεί  να άρει όλα τα εμπόδια που συναντούν σε κάθε φάσμα της ζωής τους», ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα στην τοποθέτησή της σήμερα, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής σε συνεδρίαση με θέμα την επίδραση των κρίσεων στην υγεία των γυναικών.

«Με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας βοηθάμε τις γυναίκες να ισορροπήσουν ανάμεσα σε επαγγελματική και ιδιωτική ζωή, να αυξήσουν τα ποσοστά συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας και στόχος μας είναι η ανάκαμψη από αυτή την κρίση να γίνει ευκαιρία να εξαλειφθούν οι έμφυλες ανισότητες», τόνισε η κα Συρεγγέλα. Και πρόσθεσε ότι «από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής μας αναδείξαμε τη συσχέτιση του συνόλου των δικαιωμάτων των γυναικών και της ποιότητας της ζωής τους, με την οικονομική τους ανεξαρτησία, την εργασιακή στήριξή τους, την υποστήριξη του δικαιώματός τους να δημιουργήσουν όταν θελήσουν τη δική τους οικογένεια».

«Θέλουμε γυναίκες και άντρες να ζουν σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον και να κάνουν επιλογές με βάση τις επιθυμίες και τα όνειρά τους», σημείωσε η υφυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολιτικές που στηρίζουν τις γυναίκες και προωθούν την ισότητα των φύλων».

Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)
- Advertisement -

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6,819FansLike
850FollowersFollow
172FollowersFollow
3,487SubscribersSubscribe
- Advertisement -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Follow us on Facebook!