Επίσκεψη Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στην Κοζάνη

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2022

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε σήμερα τον νομό Κοζάνης ως επικεφαλής κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας μαζί με την Υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο, τους τοπικούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Στάθη Κωνσταντινίδη και Παρασκευή Βρυζίδου και την Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Νάτσιου.

Ο Υπουργός Υγείας συνοδευόμενος από τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» και το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο». 

Ο Υπουργός στο ΓΝΠ Μποδοσάκειο συνοδευόμενος από τον διοικητή του νοσοκομείου Σταύρο Παπασωτηρίου επισκέφθηκε τον χώρο Υποδοχής Ασθενών και Επικοινωνίας με τον πολίτη, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, την Ογκολογική Νοσηλευτική Μονάδα και την νέα οφθαλμολογική κλινική. Στην συνέχεια πραγματοποίησε σύσκεψη με τη Διοίκηση του νοσοκομείου ενώ συναντήθηκε και με τους συλλόγους των εργαζομένων και των ιατρών.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του ο  Υπουργός Υγείας  μετέβη και στο ΓΝΚ Μαμάτσειο συνοδευόμενος από τον διοικητή του νοσοκομείου  Δημήτρη Σιόλιο. Επισκέφθηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ενώ παρουσιάστηκαν από την διοίκηση του νοσοκομείου οι μακέτες για την αναμόρφωση του νοσοκομείου. 

Ο Υπουργός συζήτησε με το προσωπικό και τους συλλόγους εργαζομένων για όλα τα θέματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κοζάνη συναντήθηκε με τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης και επισκέφθηκε το Δημαρχείο Βόιου όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Χρήστο Ζευκλή.

Τέλος, συμμετείχε σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τα μέλη και τα στελέχη της ΔΕΕΠ Κοζάνης.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε:

” Μποδοσάκειο και Μαμάτσειο αποτελούν βασικούς πυλώνες στον σχεδιασμό του νέου χάρτη υγείας. Και τα δύο νοσοκομεία θα ενισχυθούν και θα λειτουργήσουν κανονικά με όλα τα τμήματά τους. Είναι γνωστό ότι κάποια είναι πλήρως στελεχωμένα, ενώ άλλα παρουσιάζουν ελλείψεις, οι οποίες θα καλυφθούν με την προκήρυξη ανάλογων θέσεων, όπως της παιδιατρικής στην Κοζάνη. Δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησης δομής ή δομών, αντιθέτως θα ενισχύονται όποιες παρουσιάζουν προβλήματα. Και οι δύο δομές είναι απαραίτητες καθώς εξυπηρετούν ικανό αριθμό πληθυσμού και σκοπός είναι να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των πολιτών.

Στόχος είναι η ενίσχυση και των δύο νοσοκομείων σε υλικοτεχνικές υποδομές έχοντας ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ θα βελτιωθούν οι υποδομές και θα γίνει επέκτασή τους όπου χρειαστεί”.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ