ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ – Επαναλειτουργία Ρολογιού

Το Ρολόι της πόλης άρχισε να λειτουργεί ξανά από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 σηματοδοτώντας την ώρα με ήχο και με τον τρόπο αυτό λύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα, τουλάχιστον των τελευταίων τριών ετών, προβληματικής λειτουργίας του, λόγω παλαιότητας (φθορά μηχανισμού – γραναζιών) που είχαν ως αποτέλεσμα την αδυναμία συγχρονισμού του και της πολυδάπανης συντήρησής του.

Για την αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας του ρολογιού και αφού ελήφθησαν υπόψη οι απόψεις τεσσάρων ειδικών ωρολογοποιών και του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Συντηρητή Ιστορικών Μηχανολογικών Εξοπλισμών κ. Αντώνη Πλυτά αντικαταστάθηκε ο παλιός μηχανισμός με εσωτερικό ηλεκτρονικό μηχανισμό ώστε το ρολόι να μην χάνει ούτε λεπτό.

Κατά τις εργασίες αντικατάστασης ο παλιός μηχανισμός δεν υπέστη καμία φθορά, παραμένει στον Πύργο του Ρολογιού και στο άμεσο μέλλον θα μεταφερθεί και θα εκτίθεται σε δημοτικό χώρο ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να δουν το μηχανισμό που για πολλά χρόνια ήταν η καρδιά του ρολογιού της πόλης μας.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ