ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

 
Μια ασπίδα προστασίας για τους ηλικιωμένους και τους πολίτες που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες δημιουργεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσα από τις υπηρεσίες του, στο πλαίσιο των πρόσθετων μέτρων που λαμβάνει για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού και για την υποστήριξη εν τω μέσω του lockdown ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας.
Με απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου των ΚΑΠΗ, Αντιδημάρχου Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και ΚΕΠ Στέλιου Λιακόπουλου, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ενισχύεται με το προσωπικό των ΚΑΠΗ, ώστε να εξυπηρετούνται και μάλιστα κατ’ οίκον ηλικιωμένοι και πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και είτε δεν μπορούν είτε δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν.
Συγκεκριμένα, στους πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν βασικές καθημερινές ανάγκες τους παρέχονται:
– Αγορά βασικών ειδών πρώτης ανάγκης από σούπερ μάρκετ
– Συνταγογράφηση φαρμάκων στους γιατρούς του ΚΑΠΗ, εάν δεν έχουν δικό τους γιατρό
– Εκτέλεση συνταγών στο φαρμακείο της γειτονιάς τους και εκτέλεση συνταγών για φάρμακα υψηλού κόστους στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
– Ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγους του Δήμου Θεσσαλονίκης και δίκτυο εθελοντών.
-Καθημερινή παροχή συσσιτίου στους πολίτες που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα.
Οι παραπάνω υπηρεσίες, που προσφέρονται στο πλαίσιο της δράσης με κεντρικό σύνθημα «Μείνετε Σπίτι, Θα έλθουμε εμείς», παρέχονται κατ’ οίκον από το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των ΚΑΠΗ.
Για να υποβάλουν το αίτημά τους, οι πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 231 0 521.576, 231 0 519.584, 231 0 550.989, τις καθημερινές από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι και από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ. Το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί και το Σάββατο, από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι.
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ