Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος της Υψηλού Επιπέδου Επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής προστασίας και της εργασίας: “..η Ευρώπη υποστηρίζει μια βασισμένη σε κανόνες διεθνή τάξη, στην ανάγκη να ενισχυθεί ο ρόλος της Ευρώπης στους διεθνείς οργανισμούς, αλλά και στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, που έχουν φτάσει στα όριά τους”

Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος της Υψηλού Επιπέδου Επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής προστασίας και της εργασίας
Στην αύξηση των επιπέδων χρέους και ελλείμματος αναφέρθηκε η πρόεδρος της Υψηλού Επιπέδου Επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής προστασίας και της εργασίας Άννα Διαμαντοπούλου, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα θα παραμείνει για την επόμενη δεκαετία. Τόνισε ότι αυξάνονται οι απαιτήσεις για επενδύσεις, μεταξύ άλλων λόγω της κλιματικής μετάβασης. Έδωσε βάρος στους στόχους της ανθεκτικότητας, της συνοχής και της ανάκαμψης. Εξήρε τη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ όσον αφορά την επίτευξη αυτών των στόχων, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αναδιοργανωθεί το μοντέλο της εφοδιαστικής αλυσίδας, που αναδείχθηκε ως μεγάλο πρόβλημα στην πανδημία. Έδωσε επίσης βάρος στην έννοια της ευρωπαϊκής κυριαρχίας.

Όσον αφορά τον στόχο της ανθεκτικότητας, ανέπτυξε το θέμα των εσωτερικών και εξωτερικών πιέσεων που αντιμετωπίζουν οι χώρες μέλη της ΕΕ και τόνισε την ανάγκη προληπτικής δράσης για την αντιμετώπιση των κρίσεων, μεταξύ άλλων και της κλιματικής κρίσης. Η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε, επίσης, στο γεγονός ότι η Ευρώπη υποστηρίζει μια βασισμένη σε κανόνες διεθνή τάξη, στην ανάγκη να ενισχυθεί ο ρόλος της Ευρώπης στους διεθνείς οργανισμούς, αλλά και στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, που έχουν φτάσει στα όριά τους.

Economist – THE WORLD AHEAD 2022 ATHENS GALA DINNER @ Grand Hyatt Athens (στιγμές) https://atticanews.gr/?p=155346

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ