🥇🥇🥉Δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν ο απολογισμός της Ελλάδας στους Παγκόσμιους Αγώνες Στίβου IWAS, που διεξάγονται στη Vila Real de Santo Antonio της Πορτογαλίας, ανεβάζοντας ακόμα μια φορά την Ελλάδα στο βάθρο των νικητών. Συγχαρητήρια Μιχάλη και Ανθή!

Δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν ο απολογισμός της Ελλάδας στους Παγκόσμιους Αγώνες Στίβου IWAS, που διεξάγονται στη Vila Real de Santo Antonio της Πορτογαλίας, ανεβάζοντας ακόμα μια φορά την Ελλάδα στο βάθρο των νικητών.

Τη χώρα μας εκπροσώπησαν στους αγώνες ΑμεΑ ο Μιχάλης Σεΐτης και η Ανθή Λιάγκου, οι οποίοι έδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Σεΐτης ανέβηκε δύο φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τόσο στα 100μ. όσο και στα 200μ. κατηγορίας Τ64.

Ο Ροδίτης σπρίντερ στα 200μ. Τ64 τερμάτισε σε 24.00, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ινδό Κουμάρ Λαλ με 24.93 και στην τρίτη τον Ρουφάτ Καμπιμπουλίν με χρόνο 29.55.

Στα 100μ. συμμετείχε στη 2η σειρά με κύριους αντιπάλους τον Αλμπλοσί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Σανβάρ από το Καζακστάν, με τους τρείς να ανεβαίνουν τελικά στο βάθρο. Ο Έλληνας σπρίντερ τερμάτισε σε 12.05 και ακολούθησε ο Χαγιά Αλμπλοσί (ΗΑΕ) με 12.29 και ο Σακράχ Σανβάρ (Καζακστάν) με 13.18

Ο Σεΐτης πήρε μέρος και στο ύψος ανδρών, κατακτώντας την 6η θέση με άλμα στο 1,50μ.

Η Ανθή Λιάγκου από την πλευρά της συμμετείχε στο αγώνισμα της σφαιροβολίας κατηγορίας F33 κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στην πρώτη της βολή έριξε 5.39μ., συνέχισε με 5.28μ. στη 2η προσπάθειά της (που την έφερνε και προσωρινά στη 2η θέση του βάθρου, καθώς η Πολωνή Ολέκσιουκ έριξε πολύ χαμηλά) στη συνέχεια ανέβηκε στα 5.40μ., στα 5.48. Η 5η προσπάθειά της ήταν η καλύτερη με βολή στα 5.68μ. και ήταν και αυτή που της χάρισε το χάλκινο μετάλλιο. Στην τελευταία βολή η σφαίρα έφτασε στα 5.36μ.

Τα αποτελέσματα της σφαιροβολίας γυναικών σε αμαξίδιο F33:

1. Σάρα Αλνεϊμπί (ΗΑΕ) 5,92μ.

2. Τζοάνα Ολεκσιουκ (Πολωνία) 5,81μ.

3. Ανθή Λιάγκου (Ελλάδα) 5,68μ.

4. Μαρτίνα Μαρτσέβκα (Πολωνία) 4.31μ.

5. Σαλέμ Αλκχααντί (ΗΑΕ)3,85μ.

6. Ελιζαμπέτε Γκουβέια (Πορτογαλία) 2,73μ.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ