📚🌍🇬🇷 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ – 2 Απριλίου 2023🇬🇷 Σήμερα, 2 Απριλίου 2023, η καρδιά του παιδικού βιβλίου σε όλον τον κόσμο χτυπάει ελληνικά!

📚🌍🇬🇷 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ – 2 Απριλίου 2023
🇬🇷 Σήμερα, 2 Απριλίου 2023, η καρδιά του παιδικού βιβλίου σε όλον τον κόσμο χτυπάει ελληνικά!

👉Το παγκόσμιο μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2023 έγραψε φέτος ο Έλληνας συγγραφέας και εκπαιδευτικός Βαγγέλης Ηλιόπουλος (Vagelis Iliopoulos) και η Φωτεινή Στεφανίδη (Photini Stephanidi) το εικονογράφησε. Η αφίσα της #ΙΒΒΥ (IBBY International Board on Books for Young People) ταξίδεψε ήδη σε όλα τα εθνικά τμήματα.
💬Το μήνυμα έχει τυπωθεί σε γραφή braille και σταλεί σε σχολικές μονάδες που φιλοξενούν παιδιά με προβλήματα όρασης, με στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας και της προσβασιμότητας όλων, στα αγαθά του πολιτισμού.
«Είμαι ένα βιβλίο, διάβασέ με.
Είμαι ένα βιβλίο.
Είσαι ένα βιβλίο.
Όλοι είμαστε βιβλία.
Η ψυχή μου είναι η ιστορία που αφηγούμαι.
Κάθε βιβλίο έχει τη δική του ιστορία να πει. »

✍️ Διαβάστε ολόκληρο το μήνυμα που έγραψε για την σημερινή ημέρα ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος εδώ: 🔗 https://bit.ly/3U0pvBL
ℹ️ Με αφορμή τον φετινό εορτασμό:
👉 Πραγματοποιούνται, στο πλαίσιο της έκθεσης “Άλκη Ζέη 1923-2020. Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης”, συζητήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, που γνώρισαν και συνεργάστηκαν με την αγαπημένη των παιδιών Άλκη Ζέη.
Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν:
🕓 Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, ώρα 16.00,
🕠 Την Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023, ώρα 17:30,
🕠 Την Κυριακή, 30 Απριλίου 2023, ώρα 17.30,
📍 στο χώρο της έκθεσης (The Benaki Museum, Πειραιώς 138), με 🆓 ελεύθερη είσοδο.

Η έκθεση “Άλκη Ζέη 1923-2020. Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης”, διοργανώνεται από το #ΥΠΠΟΑ σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και εντάσσεται στο Λογοτεχνικό Έτος 2023 Άλκη Ζέη
Greek IBBY- KYKLOS PAIDIKOY VIVLIOY | Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος – National Library of Greece
#MinCultureGr #InternationalChildrensBookDay #AlkiZei2023 #ICBD2023 #GreekIBBY #IAmABookReadMe #book #culture #Greece #ΥΠΠΟΑ

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ