📍Στην 338 Μοίρα στην Ανδραβίδα η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά! Κανείς δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει τους ήρωες Αεροπόρους μας Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη και Υποσμηναγό (Ι) Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ 338 ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ #ΥΠΕΘΑ #MoD #ΓΕΕΘΑ #ΓΕΑ #117ΠΜ #338Μ

Ανδραβίδα, 16.3.2023

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε χθες την 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα, όπου είναι ενταγμένα τα αεροσκάφη F-4 Phantom II και στην οποία υπηρετούσαν ο Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο Υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας. Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο της Μονάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρίσκομαι εδώ για να τιμήσω τη μνήμη του Σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη και του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα που χάθηκαν πρόσφατα στο Ιόνιο, στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Είχα πει τότε στον Σμήναρχο Αβραάμ Καζαντζόγλου, Διοικητή της Μοίρας, ότι ήθελα να έρθω να επισκεφθώ τους συναδέλφους τους όχι για να τους παρηγορήσω, αφού έχετε όλη τη δύναμη που χρειάζεστε, πολύ περισσότερη από εμάς. Αλλά για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εσάς, τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, που προστατεύετε την πατρίδα με αυταπάρνηση, ευσυνειδησία, αποτελεσματικότητα – δεν υπάρχουν αρκετές λέξεις για να το περιγράψω. Και δεν είναι μόνον οι πιλότοι, είναι και οι μηχανικοί, είναι όλο το προσωπικό.

Όπως έγινε σαφές και από την παρουσίαση που έκανε τώρα ο Διοικητής, τα περισσότερα από όσα καλά γίνονται στη χώρα μας, που πέρασε μια τεράστια οικονομική κρίση και συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες, οφείλονται στο έμψυχο δυναμικό. Και αυτό που εσείς προσφέρετε είναι πολύτιμο και κάνει τη διαφορά. Η προσφορά του έμψυχου δυναμικού, η πίστη σε αυτό που κάνετε.

Σας ευχαριστώ, λοιπόν, εκ μέρους όλων των συμπατριωτών μας. Είμαστε περήφανοι για τις γυναίκες και τους άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας. Να είστε πάντα καλά και να έχετε δύναμη».

📍Στην 338 Μοίρα στην Ανδραβίδα με την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας!
Κανείς δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει τους ήρωες Αεροπόρους μας Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη και Υποσμηναγό (Ι) Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα.
Είχα την τιμή να υποδεχθώ χθες, μαζί με τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Φασούλα, την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην έδρα της 338 Μοίρας (338Μ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας. Στη Μοίρα όπου υπηρετούσαν οι πρόσφατα πεσόντες εν ώρα καθήκοντος Σμηναγός (Ι) Ευστάθιος Τσιτλακίδης και Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, κυβερνήτης και συγκυβερνήτης αντίστοιχα σε διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος F-4E Phantom II.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Διοικητής της 117 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχος (Ι) Αβραάμ Καζαντζόγλου μας ενημέρωσε για την οργάνωση, την αποστολή και το επιχειρησιακό έργο της Πτέρυγας και της 338Μ ενώ στη συνέχεια ο Διοικητής της 338Μ Αντισμήναρχος (Ι) Λεωνίδας Γαβριηλίδης μας παρουσίασε τις ενέργειες που εκτελούνται και τις διαδικασίες που ακολουθούνται πριν από κάθε πτήση τόσο από τους ιπτάμενους, όσο και από το τεχνικό προσωπικό της Μοίρας. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης παρακολουθήσαμε την επίδειξη των δυνατοτήτων του μαχητικού αεροσκάφους F-4E Phantom II της Μοίρας.
Στο τέλος της επίσκεψής μας συνομιλήσαμε με ιπτάμενους, τεχνικούς και διοικητικά στελέχη της Μοίρας, τους συναδέλφους των δύο αδικοχαμένων Αξιωματικών μας που έμελλε να πέσουν στο καθήκον, στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης, υπό εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες, εκπαιδευτικής πτήσης.
Το μυαλό και η καρδιά μας βρίσκονται πάντοτε δίπλα στα στελέχη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τα οποία καθημερινά μοχθούν για την ασφάλεια της Πατρίδας μας.


Katerina Sakellaropoulou
Ελληνική Κυβέρνηση
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Nikos I. Panagiotopoulos
GEN Konstantinos Floros
ΓΕΕΘΑ – HNDGS
Πολεμική Αεροπορία – HAFspokesman
Πολεμική Αεροπορία
117 ΠΜ
#ΥΠΕΘΑ #MoD #ΓΕΕΘΑ #ΓΕΑ #117ΠΜ #338Μ

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ