Το  φεστιβάλ τροφίμων και ποτών «Ελλάδα των γεύσεων» εγκαινίασε o Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  στο Πασαλιμάνι

Πειραιάς, 9/5/2023

Τα εγκαίνια του φεστιβάλ τροφίμων και ποτών «Ελλάδα των γεύσεων» πραγματοποίησε χθες στο Πασαλιμάνι, ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Στο  φεστιβάλ, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν  από  πενήντα  παραγωγούς  για τον πλούτο της ελληνικής διατροφής και  για τα μοναδικά  ελληνικά προϊόντα. Να ενημερωθούν επίσης, για τα παραδοσιακά τρόφιμα που είναι συνδυασμένα με υπερτροφές, αλλά και για  βιολογικά προϊόντα  μέσα από μια καινοτομία που συνδέει την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε σε δήλωσή  του:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε και  φιλοξενούμε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ «Ελλάδα των γεύσεων», με πενήντα Έλληνες παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, στο όμορφο Πασαλιμάνι.  Πρόκειται για μια όμορφη και άρτια έκθεση σε συνεργασία με τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ, η οποία προβάλλει τα ελληνικά προϊόντα. Είναι μια διοργάνωση με ιδιαίτερη απήχηση, ενώ λόγω της εποχής και της κρουαζιέρας, θα την επισκεφθούν εκτός από τους Πειραιώτες και τουρίστες που βρίσκονται στην πόλη μας. Καλώ λοιπόν όλους τους Πειραιώτες και όχι μόνο να επισκεφθούν  το φεστιβάλ, να διαλέξουν από μια γκάμα παραδοσιακών ποιοτικών προϊόντων και να απολαύσουν προϊόντα από όλη την Ελλάδα.  Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπους μας  και αυξάνουν την επισκεψιμότητα στον Πειραιά».

Ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:  

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που διεξάγεται το φεστιβάλ για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πόλη μας και πλέον γίνεται θεσμός.  Πέρσι η προσέλευση των  Πειραιωτών, αλλά και πολιτών από τους όμορους δήμους ήταν πολύ μεγάλη.   Καλώ τους δημότες μας και όχι μόνο να επισκεφθούν την έκθεση γιατί θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν  τα παραδοσιακά προϊόντα από πενήντα παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, καθώς και να  απολαύσουν δωρεάν νοστιμιές από τους σπουδαστές του  ΙΕΚ ΑΛΦΑ, υπό την καθοδήγηση  του  Chef Σαράντου  Παπαδόπουλου. Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στην έκθεση».

Η υπεύθυνη επικοινωνίας του φεστιβάλ  κα Τζέφη – Σοφία Ζαχαροπούλου, σε δήλωσή της, ανέφερε: «Η διοργάνωση του φεστιβάλ θεωρείται πλέον θεσμός για την προβολή του ελληνικού και μεσογειακού τουριστικού προϊόντος, μέσα από την εγχώρια παραγωγή,  με την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού, ενόψει και της τουριστικής περιόδου του καλοκαιριού.  

Νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.  Να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη,  τον Αντιδήμαρχο Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρη Καψοκόλη και την Αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων   κα  Ανδριάνα  Ζαρακέλη για τη στήριξη και τη συμβολή τους».  

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο  Δήμαρχος μαζί με τους Αντιδημάρχους περιηγήθηκαν  στα περίπτερα και συνομίλησαν  με εκθέτες.

Να σημειωθεί ότι,  καθημερινά  σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, υπό την επιμέλεια του Chef κ. Σαράντου Παπαδόπουλου ετοιμάζουν ιδιαίτερα πιάτα και ξεχωριστές συνταγές με τα προϊόντα των παραγωγών.

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης  Καρύδης, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αλέξανδρος   Καμαράτος και κα  Αλεξάνδρα – Γερασιμούλα Τουμαζάτου, ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Κατσαφάδος.  

Διάρκεια φεστιβάλ:   έως  την  Κυριακή 14 Μαΐου 2023.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά  και το Σαββατοκύριακο  10:00 – 22:00.

Η  είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.   

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ