Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης : να επισπευσθούν οι διαδικασίες επικύρωσής της

LIBE FEMM 

·         Η γνωμοδότηση του Δικαστηρίου αναφέρει ότι η ΕΕ μπορεί να επικυρώσει τη Σύμβαση χωρίς ομοφωνία στο Συμβούλιο

·         Τα κράτη μέλη πρέπει να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση σχετικά με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και να την εφαρμόσουν πλήρως

·         Nα χρηματοδοτηθούν επαρκώς οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προχωρήσει στην επικύρωση της Σύμβασης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, με βάση τη γνωμοδότηση του ΔΕΕ του 2021. Αυτό αναφέρουν τα μέλητων επιτροπών Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM) και η Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) σε έκθεση που ενέκριναν την Τετάρτη. Στο κείμενο υπογραμμίζουν ότι η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης παραμένει το διεθνές πρότυπο για την εξάλειψη της έμφυλης βίας, καταδικάζουν τις προσπάθειες ορισμένων κρατών μελών της ΕΕ να ανακαλέσουν ήδη ισχύοντα μέτρα και τα καλούν εφαρμόσουν πλήρως τη Σύμβαση.

Επόμενα βήματα

Η ολομέλεια του ΕΚ πρόκειται να ψηφίσει το κείμενο κατά τη σύνοδο της ολομέλειας στις 13-16 Φεβρουαρίου.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ