ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ KLAUS IOHANNIS

Προεδρικό Μέγαρο, 2.12.2022

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην Αθήνα, με την ευκαιρία της επίσκεψής σας εδώ, και εύχομαι σύντομα να έχουμε και την επίσημη επίσκεψή σας στην Ελλάδα.

Επιτρέψτε με να σας συγχαρώ για την χθεσινή εθνική επέτειο της Ρουμανίας και να ευχηθώ ευημερία και πρόοδο στον ρουμανικό λαό εκ μέρους όχι μόνο εμού προσωπικά, αλλά και του ελληνικού λαού. Περνάμε μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο στην Ευρώπη, ιδιαίτερα μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και με τις κρίσεις που έχουν προκύψει, ανθρωπιστική, ενεργειακή, οικονομική, η στάση της Ευρώπης και η αλληλεγγύη που έχει επιδείξει, όπως και όλα τα κράτη μέλη, είναι πάρα πολύ σημαντική.

Θα ήθελα να τονίσω ότι η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά το αίτημα της Ρουμανίας να γίνει δεκτή στο Σένγκεν και στην Ευρωζώνη.

Και πάλι καλώς ήλθατε.

KLAUSIO HANNIS(από ανεπίσημη μετάφραση):Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα κι αυτό που θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι χαίρομαι που ήρθα εδώ στην Αθήνα μαζί με την ομάδα μου, με τους συνεργάτες μου. Ευχαριστώ και πάλι για τις ευχές σας με την ευκαιρία της εθνικής μας γιορτής. Όντως είχαμε μια καλή μέρα χθες και ακόμα μια φορά σας ευχαριστώ.

Η γενική κατάσταση είναι πράγματι δύσκολη, όλοι περνάμε μια δύσκολη εποχή λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Έχουν δημιουργηθεί προβλήματα τα οποία δεν είχαμε και πρέπει να επιλυθούν και είναι ευκαιρία να συζητήσουμε αυτά τα θέματα. Σας ευχαριστώ επίσης για το ότι αναφερθήκατε στο θέμα της πρόσβασής μας στη ζώνη Σένγκεν.

Η σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας είναι πάρα πολύ καλή, μας ενώνουν πολλά και κατά κύριο λόγο νομίζω ότι έναν σημαντικό ρόλο παίζει η ελληνική κοινότητα, η οποία έχει προσαρμοστεί πάρα πολύ καλά στο Βουκουρέστι, αλλά επίσης και η ρουμανική κοινότητα, τα μέλη της οποίας ζουν εδώ στην Ελλάδα.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ