Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα με τον συγγραφέα Δρ. Ευσέβιο Αγιένσα ι Πρατ

Λιβαδειά, 9 Δεκεμβρίου 2022

Τον Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα επισκέφθηκε σήμερα ο Δρ. Ευσέβιος Αγιένσα ι Πρατ, συγγραφέας του βιβλίου «Οι Καταλανοί στην Ελλάδα – Κάστρα, Πύργοι στη Γη των Θεών» στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη μας, ενόψει της επικείμενης μετάφρασης του βιβλίου του στην ελληνική γλώσσα.

Ο Δρ. Αγιένσα ενημέρωσε το Δήμαρχο σχετικά με την έρευνα που είχε πραγματοποιήσει στην πόλη μας τόσο για την αποτύπωση των ιστορικών στοιχείων που αφορούν στο Κάστρο όσο και για την καταγραφή των λαογραφικών στοιχείων που σχετίζονται με την περίοδο της παρουσίας των Καταλανών στην περιοχή μας.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων συνεχάρη τον Δρ. Αγιένσα για την συγγραφή του βιβλίου, του παρέδωσε τοπογραφική απεικόνιση του Κάστρου της Λιβαδειάς ώστε να συμπεριληφθεί στη νέα έκδοσή του βιβλίου του και πρότεινε το τμήμα του βιβλίου που αναφέρεται στη Λιβαδειά και στη Δαύλεια να μεταφραστεί άμεσα στην ελληνική γλώσσα, με εμπλουτισμένο υλικό, και να αποτελέσει τη βάση για την έκδοση βιβλίου που θα χρηματοδοτηθεί από το Δήμο Λεβαδέων.

Κατά την επίσκεψη ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα και υποσχέθηκαν την εμβάθυνση της συνεργασίας.

Ο Δρ. Ευσέβιος Αγιένσα είναι διδάκτωρ Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστήμιου της Βαρκελώνης, Δ/ντης του Εκπαιδευτικού και Ακαδημαϊκού Τμήματος του Αρχαιολογικού χώρου Empuries, Πρόεδρος του Ελληνοισπανικού Πολιτιστικού Συνδέσμου, Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ υπήρξε Δ/ντης του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα κατά το χρονικό διάστημα 2007 – 2012.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ