Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Το Δημοτικό Θέατρο Λευκάδας σε τροχιά υλοποίησης

17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

  • Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-20 από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων τον Οκτώβριο του 2020 και σήμερα ακολουθεί η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, με κύριο του έργου και φορέα υλοποίησής του τον Δήμο Λευκάδας
  • Ικανοποίηση Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου για το σημαντικό αυτό έργο, προϋπολογισμού 6.450.000 €, το οποίο θα συμβάλει καθοριστικά στην πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Λευκάδας

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το έργο «Αποπεράτωση Δημοτικού Θεάτρου Λευκάδας», συνολικού προϋπολογισμού 6.450.000 €, καθώς υπογράφεται η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία.

«Πρόκειται για έργο κομβικό όσον αφορά στην πολιτιστική, αλλά παράλληλα και κοινωνική και οικονομική, ανάπτυξη της Λευκάδας. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη για την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετά την πολύχρονη γραφειοκρατική διαδικασία και άλλες εμπλοκές στην πορεία», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου απευθυνόμενη προς τον Δήμαρχο Λευκάδας, Χαράλαμπο Καλό.

Η Περιφερειάρχης είχε επανειλημμένα εκδηλώσει το έντονο ενδιαφέρον της στην παρακολούθηση των διαδικασιών τα προηγούμενα χρόνια αφ’ ότου τον Οκτώβριο του 2020 υπέγραψε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ 2014-20 με κύριο του έργου και φορέα υλοποίησής του τον Δήμο Λευκάδας. Η Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων, με τη σειρά της, χορήγησε τον Αύγουστο του 2021 τη σύμφωνη γνώμη της για τη δημοπράτηση του έργου και τον Δεκέμβριο του 2022 για την υπογραφή σύμβασης, αντίστοιχα.

Το έργο «Αποπεράτωση Δημοτικού Θεάτρου Λευκάδας» περιλαμβάνει εργασίες αποπεράτωσης κτιριακού συγκροτήματος του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας, το οποίο βρίσκεται στο άκρο της δυτικής παραλίας της πόλης σε έκταση συνολικού εμβαδού 14.489,39 τ.μ. Το συγκρότημα περιλαμβάνει τους χώρους του Πνευματικού Κέντρου, το Κλειστό Θέατρο με το Φουαγιέ και την Βιβλιοθήκη. Ειδικότερα, περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών του κλειστού Θεάτρου δυναμικότητας 452 θεατών, η ολοκλήρωση και συμπλήρωση εργασιών του περιβάλλοντα χώρου (7.000 τ.μ. κατά προσέγγιση), μέσα στις οποίες εντάσσεται και η κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου με τα συνοδά έργα. Εκτός από το Ανοιχτό Θέατρο, χωρητικότητας 848 ατόμων με δυνατότητα τοποθέτησης πρόσθετων 100 θέσεων, περιλαμβάνεται και η κατασκευή χώρου στάθμευσης σε 4.250 τ.μ., χωρητικότητας 170 οχημάτων.

Η ολοκλήρωση του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων 2014-20, θα δημιουργήσει στη Λευκάδα έναν ολοκληρωμένο πολιτιστικό πολυχώρο σύγχρονων προδιαγραφών, ο οποίος θ’ αποτελεί πόλο έλξης σημαντικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, που μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν (θέατρο πρόζας, λυρικό θέατρο, χορός, συναυλίες, κ.α.). Παράλληλα, το κτίριο του Θεάτρου θα λειτουργεί και θα χρησιμοποιείται ως χώρος φιλοξενίας πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου και των φορέων του.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ