Ο Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΑ

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, στο Παγκρήτιο Στάδιο, για την παρουσίαση του εκσυγχρονισμένου, έπειτα από 24 χρόνια, νομοθετικού πλαισίου για τα όπλα σκοποβολής και τα σκοπευτήρια!

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση της 17ης Ιανουαρίου (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) «Χαρακτηρισμός όπλων ως σκοπευτικών – Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία χορήγησης αδειών κατοχής όπλων σκοποβολής και φυσιγγίων αυτών – Υποχρεώσεις αθλητικών σωματείων, υπευθύνων σκοπευτηρίων και κατόχων όπλων σκοποβολής», δόθηκαν έπειτα από 24 χρόνια λύσεις σε χρόνια προβλήματα και σημαντικά ζητήματα της κατοχής όπλων σκοποβολής.
Ρυθμίστηκαν, μεταξύ άλλων, οι όρους χρήσης, φύλαξης και μεταφοράς τους, απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες και προσαρμόστηκε η λειτουργία των Σκοπευτηρίων στις ανάγκες της εποχής μας.

Στο πάνελ της παρουσίασης της ΚΥΑ, μαζί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, ήταν ο Πρόεδρος της ΣΚΟΕ, Θανάση Παπαγεωργίου, ο αναπληρωτής Ταμίας, Νίκος Σαμιωτάκης και οι ομοσπονδιακοί προπονητές, Γιώργος Σαλαβαντάκης και Ανταλκίδας Μαρκογιαννάκης.
Πέραν της οικογένειας της σκοποβολής στην Κρήτη (σωματεία, μέλη, αθλητές και πρωταθλητές μας), παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΕΑΚ Ηρακλείου, Λευτέρης Ζερβός, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», Νίκος Νταμπακάκης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Νίκος Σπυριδάκης.

Ο πρόεδρος της ΣΚΟΕ, ο οποίος ανέλυσε τις μεγάλες αλλαγές που επιφέρει η νέα ΚΥΑ, εξήρε τη συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, καθώς και την αρμόδια Υπηρεσία της Κρατικής Ασφάλειας, ευχαριστώντας για τις ενέργειές τους, ώστε η ελληνική σκοποβολή να αποκτήσει σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας.

Στο ενημερωτικό σημείωμα που επισυνάπτεται, αναφέρονται επιγραμματικά οι σπουδαιότερες αλλαγές που επέρχονται βάσει της ΚΥΑ στο πλαίσιο για τα όπλα σκοποβολής και τα σκοπευτήρια.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ