Ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε  την ιστορική τριήρη «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού για τις «Ημέρες Θάλασσας 2023»

Πειραιάς, 24/5/2023

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  υποδέχθηκε στον Πειραιά την  τριήρη του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ., για τον εορτασμό των «Ημερών Θάλασσας 2023».

Η τριήρης του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς» κατέπλευσε στο Πασαλιμάνι, στο ύψος της πλατείας Αλεξάνδρας και θα βρίσκεται στην  πόλη μας έως την Κυριακή 4 Ιουνίου, όπου οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες μπορούν να την θαυμάσουν.

Στην υποδοχή συμμετείχε  η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, με τον Αρχιμουσικό Πλωτάρχη (Ε) Αντώνη Καραγουδάκη Π.Ν. και τους μουσικούς που «ταξίδεψαν»  σε αγαπημένες μελωδίες με ήχους και μουσικές της ελληνικής θαλασσινής παράδοσης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του,  τόνισε:

«Η παρουσία της τριήρους «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού, στον Πειραιά για τις Ημέρες Θάλασσας  αποτελεί πλέον θεσμό  και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βρίσκεται για ακόμα μια χρονιά στον Πειραιά. Εφέτος, επειδή έχουμε αρκετό τουρισμό στην πόλη μας, για πρώτη φορά, θα είναι ένα από τα αξιοθέατα και πόλος έλξης και για τους τουρίστες.

Η παραμονή του πλοίου-συμβόλου του Πολεμικού Ναυτικού στην πόλη μας αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός και χαίρομαι που για ακόμα μια χρονιά δίνουμε τη δυνατότητα στους δημότες μας και στους κατοίκους της Αττικής, να δουν από κοντά το εμβληματικό αυτό πλοίο, στον φυσικό του χώρο, στη θάλασσα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού της τριήρους, καθώς και την  μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού».

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν επίσης, η  Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ταταρόπουλος, ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Αλέξανδρος Νανόπουλος, ο Κοινοτικός Σύμβουλος Ηλίας Χατζηκώστας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α΄ θμιας εκπαίδευσης Χρήστος Μακρής και  ο σύμβουλος του Δημάρχου  Παναγιώτης Κυρίμης.

Η τριήρης «Ολυμπιάς» κατασκευάστηκε στην Ελλάδα  με τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Διοργάνωση: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, Δήμος Πειραιά – Destination Piraeus.

Με  την υποστήριξη: DMARIN.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2023, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο:  www.imeresthalassas.gr

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ