Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έγινε δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και ανακοίνωσε οικονομική βοήθεια $350.000 για το Νοσοκομείο του Μπαλουκλή

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έγινε δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και ανακοίνωσε οικονομική βοήθεια $350.000 για το Νοσοκομείο του Μπαλουκλή

Κωνσταντινούπολη. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έφτασε στην Κωνσταντινούπολη για το τρίτο προσκυνηματικό ταξίδι που διοργανώνεται αυτή τη χρονιά στα πλαίσια της εκατονταετηρίδας και έγινε δεκτός στο Φανάρι από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο.

Κατά τη συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής εξασφάλισε ένα ποσό αρχικά 350.000 δολαρίων για την ανοικοδόμηση του Νοσοκομείου του Μπαλουκλή και την ανακούφιση των εκτοπισθέντων μετά από την πυρκαγιά που κατέστρεψε τμήμα του νοσοκομείου πριν από τέσσερις ημέρες.

«Το νοσοκομείο είναι ένα ιστορικό κτίριο και ένα σημαντικό ίδρυμα για τη φροντίδα ηλικιωμένων αδελφών μας που διαμένουν στην Πόλη», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος. Επιβεβαιώνοντας μια ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα, ο Σεβασμιώτατος συνέχισε: «Σήμερα με χαρά πληροφορώ τον Παναγιώτατο ότι η Ομογένεια μας ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας για ανακούφιση των πληγέντων και για την ανακαίνιση του νοσοκομείου:

Το Ταμείο Ηγεσίας των 100 της Αρχιεπισκοπής έχει δεσμεύσει για το σκοπό αυτό 100.000 δολάρια.

Το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έχει δεσμεύσει 100.000 δολάρια, ενώ η Φιλόπτωχος αδελφότητα κυριών της Αρχιεπισκοπής έχει δεσμεύσει 50.000 δολάρια.

Επιπλέον, η Αρχιεπισκοπή μας έχει δεσμεύσει άλλα 100.000 δολάρια για το σκοπό αυτό και αναμένουμε αυτό το ποσό να αυξηθεί μέσω διαφόρων δωρεών».

Ο Σεβασμιώτατος θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες το Νοσοκομείο του Μπαλουκλί. Όπως είναι γνωστό, το νοσοκομείο, που βρίσκεται στην περιοχή Zeytinburnu, υπέστη εκτεταμένες ζημιές κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς στις 4 Αυγούστου 2022.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ