ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το όριο των 9 ατόμων, η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) και ο Δήμος Βάρης Βουλιαγμένης (ΒΒΒ) υπέγραψαν μεταξύ τους Μνημόνιο Συνεργασίας για την διοργάνωση κοινών αθλητικών δράσεων στην περιοχή.

 Πιο αναλυτικά, αποστολή 7 μελών της ΕΣΟΑ, ήτοι την Πρόεδρο του ΔΣ Βούλα Κοζομπόλη, την Αντιπρόεδρο Βιργινία Κραβαριώτη, την Ειδική Γραμματέα Εύα Χριστοδούλου, την Ταμία του ΔΣ Χρύσα Μπισκιτζή και τους Olympians Δημήτρη Παπανικολάου (Καλαθοσφαίριση), Ευτυχία Καραγιάννη και Άννα Αγραφιώτη (Ιστιοπλοΐα), πλαισιωμένους από τα Διοικητικά  Στελέχη της Ένωσης, συναντήθηκαν στο Δημαρχείο ΒΒΒ με τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και τους συνεργάτες του, προκειμένου να επικυρώσουν την από καιρού διάθεση συνεργασίας τους για κοινές αθλητικές δράσεις στην πόλη και κυρίως στη νεολαία.

 Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην υλοποίηση του νέου προγράμματος “Olympic Green Values” που έχει εκπονήσει η ΕΣΟΑ, ώστε μέσα από το αθλητισμό και το παιχνίδι, με την αρωγή των Olympians, τα παιδιά να αποκτήσουν περιβαντολλογική και οικολογική συνείδηση.         

Mία συνείδηση που αποτυπώθηκε και από την συμβολική φύτευση μιας  ελιάς στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου ΒΒΒ από τον Δήμαρχο, τους συνεργάτες του και τους Olympianς, του δέντρου δηλαδή που αποτελεί σύμβολο για την Περιβαντολλογική Συνείδηση, την Ειρήνη και τον Ολυμπισμό. Σημειώνεται ότι από τους κλάδους της εν λόγω ελιάς, θα βραβεύονται τα συμμετέχοντα παιδιά στις αθλητικές δράσεις που θα συνδιοργανώνουν Δήμος ΒΒΒ και ΕΣΟΑ.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, απευθυνόμενος στους Olympians δήλωσε: “Εκ μέρους του Δήμου εκφράζω τον σεβασμό μας για τα επιτεύγματα, την πορεία και το παράδειγμά σας. Αισθανόμαστε πολύ περήφανοι που ξεκινάμε μαζί σας την κοινή μας δράση αρχικώς από τα σχολεία όσο φυσικά μας το επιτρέπουν οι παρούσες περιστάσεις, ώστε να δημιουργηθούν οι επόμενες γενιές αθλητών/πρωταθλητών, όσο και συνειδητοποιημένων/ευαισθητοποιημένων πολιτών. Στην περίοδο και την εποχή που ζούμε πρέπει να δημιουργούμε πρότυπα, αλλά και να αναδεικνύουμε τα υπάρχοντα. Γι’ αυτό τα επιτεύγματα και την αποστολή σας όπως απεικονίζονται μέσα από τα προγράμματα που εκπονείτε οφείλουμε να μεταφέρουμε μέσα στα σχολεία μας. Σας μεταφέρω λοιπόν την ευγνωμοσύνη της πόλης γι’ αυτήν την Παιδαγωγικού και Αθλητικού τύπου συνεργασία μας και θα αποτελέσουμε αρωγοί σας στην εκπλήρωση της αποστολής σας”.

 Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες κα Βούλα Κοζομπόλη σημείωσε: “Εκφράζοντας και όλους τους υπόλοιπους συναθλητές και συναδέλφους μου, θα ήθελα να δηλώσω και την δική μας χαρά για την συνεργασία μας με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης! Αν μέσα από την δική μας πορεία και δράσεις μπορέσουμε να συμβάλλουμε έστω και με ένα λιθαράκι στην διαμόρφωση της προσωπικότητας ενός παιδιού ως προς την συνειδητοποίηση για το τί θέλει να κάνει, τότε ο στόχος μας θα έχει επιτευχθεί. Η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ΕΣΟΑ αποτελεί μέλος της World Olympians Association, της Ένωσης δηλαδή των απανταχού Olympians της γης. Για φέτος έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο πρόγραμμα Olympic Green Values, ώστε τα παιδιά μέσα από τον αθλητισμό να γίνουν υπεύθυνοι περιβαντολλογικά πολίτες. Είμαστε πολύ ευτυχείς λοιπόν που ξεκινάμε από τον δικό σας Δήμο και ελπίζουμε σε μία διαρκή συνεργασία. Ο κορωνοϊός ίσως να μας περιορίσει στο σύνολο των όσων είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε, όμως οι αθλητές έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε και ο αθλητισμός πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί”.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ