Ανάρτηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη-Μηταράκης στο HARDtalk του BBC: Δεν θα επιτρέψουμε σε λαθροδιακινητές να αποφασίζουν ποιοι θα έρχονται στην Ευρώπη-Συνέντευξη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη στο HARDtalk του BBC και τον δημοσιογράφο, Stephen Sackur

Στην εκπομπή «HARDtalk» του BBC εμφανίστηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στο μεταναστευτικό καθώς και όλα τα ζητήματα της εγχώριας επικαιρότητας, όπως το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη καθώς και τις επισυνδέσεις.  

Ο κ. Μηταράκης απάντησε στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, Stephen Sackur, και ξεκαθάρισε ότι το περιστατικό του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα και η κυβέρνηση σκοπεύει μέσω της Ανεξάρτητης Επιτροπής που έχει αναλάβει τη διερεύνηση, να βγάλει το πόρισμα πριν τις εκλογές σημειώνοντας πως θα «τρέξουν» όλες οι διαδικασίες έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες να λάβουν τις απαντήσεις. Επίσης η δικαστική διερεύνηση θα μπορέσει να καταλογίσει τις όποιες ευθύνες. Παράλληλα ο κύριος Μηταράκης ανέφερε πως η κυβέρνηση είχε κάνει βήματα  για τον εκσυγχρονισμό του σιδηρόδρομου, ωστόσο, αυτά δεν ήταν τελικά αρκετά.  

Στη συνέχεια ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σχολίασε το ζήτημα των επισυνδέσεων, ξεκαθαρίζοντας, όπου έγιναν, πραγματοποιήθηκαν με εισαγγελική εντολή, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Υπογράμμισε δε ότι ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτή που μετέτρεψε τις παράνομες παρακολουθήσεις σε πλημμέλημα ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ξανά, σε κακούργημα. Ξεκαθάρισε ότι το λογισμικό παράνομων επισυνδέσεων, Predator είναι παράνομο στην Ελλάδα και δεν χρησιμοποιείται από τις αρχές. 

Στη συνέχεια, συζητώντας για το μεταναστευτικό, ο κύριος Μηταράκης πραγματοποίησε αναδρομή στην πολιτική της Ελλάδας επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, που έφερε μείωση των μεταναστευτικών ροών, σχολιάζοντας ωστόσο πως η Ελλάδα συνεχίζει να αντιμετωπίζει, σε μικρότερο βαθμό, μεταναστευτικές πιέσεις. Χαρακτηριστικά, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ανέφερε πως το 2015 η Ελλάδα ήρθε αντιμέτωπη με 1 εκατομμύριο αφίξεις, νούμερο το οποίο αντιστοιχούσε στο 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας!  

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Stephen Sackur  υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν γίνεται πλέον πρωτοσέλιδο στα διεθνή ΜΜΕ, όπως συνέβαινε με τις δομές στην περίπτωση της Μόριας, προσφέροντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους αιτούντες άσυλο.  

Απαντώντας στις καταγγελίας ΜΚΟ, ο κύριος Μηταράκης ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα συνεργάζεται με τις ΜΚΟ που προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο ωστόσο αν μια ΜΚΟ συνδιαλέγεται με διακινητές για να φέρει παρανόμως μετανάστες σε ευρωπαϊκό έδαφος, αυτόματα αυτό συνιστά ποινικό αδίκημα.   

Θύμισε δε και την υπόθεση της «μικρής Μαρία» στον Έβρο, λέγοντας πως η χώρα μας εμφανίστηκε από μερικά ΜΜΕ ως ένα κράτος ψυχρό το οποίο άφησε ένα μικρό παιδί να χάσει τη ζωή του ενώ τελικά η συγκεκριμένη υπόθεση στην οποία εμπλέκονταν και ΜΚΟ αποδείχτηκε ψευδής ενώ το συγκεκριμένο παιδί δεν υπήρξε ποτέ. 

Δείτε βίντεο, η συνέντευξη του κ. Μηταράκη στο HARDTalk του BBC: 

Ανάρτηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη: Προχθές, στο BBC HARDTalk αναφέρθηκα ακροθιγώς σε έργα που έγιναν στην Ελλάδα. Προφανώς δεν είπα ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης λειτουργεί. Αλλά οτί το έργο έχει πλέον προχωρήσει ουσιαστικά καθώς γίνονται δοκιμαστικά δρομολόγια. Μπορεί η επιλογή της φράσης στα Αγγλικά να μην ήταν η βέλτιστη αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να παρουσιάσω λανθασμένη εικόνα για το έργο.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ