Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα | Πρόσωπα του Ήρωα: Uomini Famosi στην Ιταλική Αναγέννηση

 Η σειρά διαλέξεων με κεντρικό θέμα την πανδημία του COVID-19, που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – «Sports Excellence», συνεχίζεται και τον Ιανουάριο. Τη διοργανωτική επίβλεψη της εκδήλωσης έχει η ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος».Ο απροσδιόριστος φόβος που υπάρχει στο προσκήνιο σε σχέση με την υγεία μας, αλλά και η οικονομική δυσπραγία από την πανδημία επιδρούν δραματικά στην ψυχολογική μας διάθεση.Στη συζήτηση Ψυχολογικές διακυμάνσεις και η δύναμη του αυτοπροσδιορισμού, θα εξετάσουμε ποιες ομάδες παιδιών και ποιες οικογένειες πλήττονται παραπάνω, καθώς και την ύπαρξη νευροβιολογικών μηχανισμών που προωθούν την ανθεκτικότητά μας. Ακόμη, θα προσδιορίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας στη συχνότητα της ενδοοικογενειακής βίας και της βίας μεταξύ των νέων.

Τέλος, θα δοθεί ένα σημαντικό μήνυμα από τους ομιλητές για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους και πώς θα οδηγηθούμε σε ένα αισιόδοξο μέλλον για την κοινωνία.

ΟμιλητέςΕμμανουήλ Κουφάκης, Αστυνομικός Διευθυντής και Ψυχολόγος
Ανάργυρος Στριγγάρης, Καθηγητής Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων, Ιατρική Σχολή Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνΣυντονιστές
Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ, Επιστημονικός συνεργάτης «Sports Excellence»
Παναγιώτης Κουλουβάρης, Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Επιστημονικά Υπεύθυνος «Sports Excellence»

Πέμπτη 28/01, 19.00-20.00
Περισσότερα
Δείτε τις προηγούμενες συζητήσεις εδώ
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ στο snfcc.org, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube @SNFCC.
Ενημερωθείτε για τα μέτρα ασφαλείας σχετικά με την προστασία των επισκεπτών & εργαζομένων του ΚΠΙΣΝ εδώ.
Το ψηφιακό περιεχόμενο το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, και κατ’ επέκταση στην ελληνική κοινωνία, το νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ