Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση τροφίμων Plant Based World 2022 του Λονδίνου

15/12/2022

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση τροφίμων Plant Based World 2022 του Λονδίνου

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής τους για την προβολή και προώθηση των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής, συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση τροφίμων PlantBasedWorld 2022που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Olympia, στο Λονδίνο.

Στην έκθεση PlantBasedWorldEurope συναντήθηκαν παραγωγοί, μεταποιητές, αγοραστές, εισαγωγείς και επενδυτές από όλο τον κόσμο. Εκεί ανέδειξαν φυτικά προϊόντα, ανακάλυψαν διαφορετικά, νέα και καινοτόμα προϊόντα, δικτυώθηκαν με προμηθευτές, άνοιξαν νέους δρόμους για τις συνεργασίες τους και εμπνεύστηκαν πρωτοποριακές μεθόδους εξέλιξης για τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους.

Στον εκθεσιακό χώρο Olympia London προβλήθηκε το σύνολο των φυτικών προϊόντων και βιολογικών τροφίμων, ενώ παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιήθηκε ένα συνέδριο παγκόσμιας κλάσης που απευθυνόταν σε αγοραστές και σεφ. Με στόχο την ενημέρωσή τους για τις επόμενες τάσεις, ευκαιρίες και προκλήσεις που θα επηρεάσουν τις συναφείς επιχειρήσεις τους επόμενους μήνες.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για πρώτη φορά στη έκθεση PlantBasedWorld με επιχειρήσεις που παράγουν καινοτόμα τρόφιμα αποκλειστικά φυτικής προέλευσης (plant based). Στην έκθεση δόθηκε η ευκαιρία στις εταιρείες να παρουσιάσουν στους χιλιάδες επισκέπτες τα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους και δημιουργήθηκε το κατάλληλο κλίμα για δικτύωση, ανάπτυξη συζητήσεων και για σύναψη επαγγελματικών συμφωνιών.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκαν η Γεωργία Βελέντζα, Πρώτη Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο και η Κατερίνα Τσουνάκου, επίσης Πρώτη Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, οι οποίες και συνομίλησαν με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων. Επίσης στο περίπτερο της Περιφέρειας παρευρέθηκαν ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας Σωτήρης Μπάτος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Χρήστος Μήττας. Το περίπτερο επίσης επισκέφτηκε πλήθος επιχειρηματιών και εμπορικών επισκεπτών, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα εξαιρετικά προϊόντα της περιφέρειας, να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες.

Όπως τόνισε ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας Σωτήρης Μπάτος «η παραγωγή plantbased προϊόντων αποτελεί έναν χώρο που χαρακτηρίζεται από την ταχεία ανάπτυξη, την καινοτομία και τη συγκέντρωση σημαντικών επενδύσεων, αλλά και ένα χώρο που προσφέρει εναλλακτικές λύσεις στο πρόβλημα της διαθεσιμότητας τροφίμων λόγω ελλείψεων, την κλιματική αλλαγή και τη μείωση της βιοποικιλότητας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην έκθεση PlantBasedWorld 2022 με σκοπό να στηρίξει τους παραγωγούς και επιχειρηματίες του κλάδου των προϊόντων φυτικής προέλευσης που απευθύνονται στο vegetarian και vegan κοινό. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε τα εξαιρετικά και αγνά plantbased προϊόντα μας στην αγορά της μεγάλης Βρετανίας και των όμορων χωρών».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ