Ημέρα Σκέψης: Η γιορτή των Ελλήνων Προσκόπων-Κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου γιορτάζει η μεγαλύτερη εθελοντική παιδαγωγική κίνηση για νέους σε όλο τον κόσμο: η Προσκοπική Κίνηση!

23 Φεβρουαρίου 2023

Περισσότερα από 57.000.000 μέλη σε 173 χώρες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την «Ημέρα Σκέψης», την ημέρα γέννησης του Ιδρυτή της Προσκοπική Κίνησης, Λόρδου Baden-Powell, ο οποίος μέσω του οράματός του, συνεχίζει να προσφέρει στους νέους δεξιότητες ζωής, ώστε να μπορέσουν να γίνουν ενεργοί πολίτες και να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Το απόγευμα της 22ας Φεβρουαρίου, Πρόσκοποι, από όλη την Ελλάδα, γιόρτασαν την ημέρα, στο κτίριο της Κεντρικής Διοίκησης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, σε μια εκδήλωση με πολλά συναισθήματα, αναμνήσεις και μια υπόσχεση για το μέλλον, να προσπαθήσουμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.

Φέτος, συμπληρώνονται 60 Χρόνια από το 11ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορη του Μαραθώνα και η Ημέρα Σκέψης, είναι η αφετηρία μίας σειράς επετειακών δράσεων. Παράλληλα το 2023, πραγματοποιείται το 25ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορη, που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο 2023, στην Ν. Κορέα, με μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων Προσκόπων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραδόθηκε η Ελληνική σημαία, από το Γενικό Έφορο του Σ.Ε.Π., κ. Σταύρο Δημητρόπουλο και την Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων, κ. Βίκυ Χρυσίνη στην Ελληνική Αποστολή, που θα ταξιδέψει στο 25o Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορη.

Η Ημέρα Σκέψης ήταν μια ευκαιρία να τιμηθούν Πρόσκοποι, για την σημαντική και πολύχρονη προσφορά τους στην κίνηση, καθώς και φίλοι του Προσκοπισμού, για την σημαντική συμβολή τους, στους οποίους απονεμηθεί το Μετάλλιο «Φίλου του Προσκοπισμού».

Το μετάλλιο απονεμήθηκε στον κ. Νίκο Αβραμίδη Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, του Δήμου Αθηναίων και στον κ. Χρήστο Τεντόμα, Αντιδήμαρχο Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου, του Δήμου Αθηναίων.

Την Ημέρα Σκέψης τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Πίστη Κρυσταλλίδου, Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας. και ο κ. Κωνσταντίνος Βλαχάκης, γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.)

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και συμμετέχει στον Παγκόσμιο Οργανισμό της Προσκοπικής Κίνησης, με εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο, χωρίς καμία διάκριση φυλής, γλώσσας, θρησκείας, εθνικότητας. Σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων με την προσκοπική μεθοδολογία, στην οποία περιλαμβάνονται η υπαίθρια ζωή, το ομαδικό παιχνίδι, η αυτενέργεια και η αυτό-εκπαίδευση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα, αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 20.000 μέλη σε όλη τη χώρα. Το Σ.Ε.Π. που ιδρύθηκε το 1910 από τον Αθανάσιο Λευκαδίτη κι από τότε έχει αδιάλειπτη παρουσία και συστηματική προσφορά στην ελληνική κοινωνία. Είναι μια κίνηση για τους σημερινούς νέους, τους αυριανούς πολίτες, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις προκρίνοντας την ενεργό συμμετοχή και την ανάληψη πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ