Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο Λαύριο και τον Οργανισμό Λιμένα Λαυρίου

Την πόλη του Λαυρίου και τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κος Πλακιωτάκης Ιωάννης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων – Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κο Κυριαζόπουλο Ευάγγελο, τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Καλογήρου Χριστιάνα και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη.

Τον κο Πλακιωτάκη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς μαζί με την Πρόεδρο του ΟΛΛ κα Κουλουβράκη Ιωάννα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Βακόνδιο Γιώργο, τον Κεντρικό Λιμενάρχη Λαυρίου κο Χρήστος Ζούμπος και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για θέματα που αφορούν την πόλη του Λαυρίου και τη λειτουργία του Κεντρικού Λιμένα της περιοχής. Επιπλέον, συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της πόλης και του λιμανιού όπως η επέκταση του προαστιακού και της Αττικής Οδού προς το Λαύριο, η κατασκευή της Περιφερειακής Οδού που θα παρακάμπτει δυτικά το Λαύριο, η προσέλευση και λειτουργία κρουαζιερόπλοιων και η τοποθέτηση πλωτών εξέδρων για την επέκταση της μαρίνας μέσα στην πόλη.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς «το Λιμάνι του Λαυρίου είναι ένα λιμάνι εθνικής σημασίας που εξυπηρετεί ποικίλες δραστηριότητες. Η αξιοποίησή του σε συνδυασμό με τα έργα που αναμένεται να πραγματοποιηθούν σχετικά με τον προαστιακό και το οδικό δίκτυο συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη και την αναβάθμιση του Δήμου μας».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ