Ενισχύονται οι πολιτιστικοί δεσμοί Ελλάδας-Ινδίας

Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2023

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη  υποδέχθηκε, χθες στο γραφείο της την Υφυπουργό Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ινδίας Meenakshi Lekhi, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Ελλάδα. Στη συνάντηση εργασίας, συζητήθηκαν προτάσεις για κοινές πολιτιστικές δράσεις  που θα ενισχύσουν  την σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών στους τομείς της πολιτιστικής κληρονομιάς και του σύγχρονου πολιτισμού.

Η συζήτηση των υπουργών εστίασε στην από κοινού υποβολή διακρατικών υποψηφιοτήτων για εγγραφή στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και στην συνεργασία των δύο χωρών στην έρευνα και ανάδειξη εναλίων αρχαιοτήτων. Συμφωνήθηκε η συγκρότηση κοινών ομάδων εργασίας και η ανάθεση σε ειδικούς επιστήμονες, των δύο χωρών, για τη διερεύνηση των κοινών πολιτιστικών καταβολών των και αμοιβαίων επιρροών, προκειμένου συγκροτηθούν οι φάκελοι των κοινών προτάσεων. Συμφωνήθηκε, επίσης, η συνεργασία ανάμεσα σε μουσειακούς οργανισμούς των δύο χωρών και η ανταλλαγή εκθέσεων μεταξύ μουσείων.

Κοινή διαπίστωση υπήρξε πως τις δύο χώρες ενώνουν στενοί πολιτιστικοί δεσμοί, καθώς και η εκτίμηση και η κατανόηση μεταξύ των δύο λαών, γεγονός που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ενίσχυση και αξιοποίηση των διμερών σχέσεων στον τομέα του Πολιτισμού.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ