Δόμνα Μιχαηλίδου: Εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρία

17 Μαΐου 2023

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τέλος στο χρηματοδοτικό κενό δεκαετιών που δημιουργήθηκε λόγω της κατάργησης προνοιακών ταμείων, βάζει η νέα KYA που εξασφαλίζει την χρηματοδότηση των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρία. Σύμφωνα με αυτήν, όλα τα Κ.ΔΗ.Φ θα συμβάλλονται πλέον με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, έτσι ώστε να χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Επιπλέον, προβλέπεται και η κάλυψη των ανασφάλιστων συμπολιτών.

Πρόκειται για μία απόφαση κομβικής σημασίας για τα Κ.ΔΗ.Φ, δεδομένου ότι συμβάλλουν στην πρόληψη της ιδρυματοποίησης, την κοινωνικοποίηση, την φροντίδα και την ανάπτυξη δεξιοτήτων των ανάπηρων συμπολιτών.

«Παραμονές εκλογών και δεν σταματάμε να εργαζόμαστε για την προστασία των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά η Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ αναφέρθηκε στις ενεργητικές πολιτικές του Υπουργείου Εργασίας τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα:

●       Στην ανάληψη της σχετικής δαπάνης από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

●       Στην αύξηση του προϋπολογισμού από 50 σε 90 εκατομμύρια.

●       Στην χρηματοδότηση και των ανασφάλιστων συμπολιτών μας που χρήζουν κοινωνικής φροντίδας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

●       Στη δημιουργία νέων συμβάσεων μεταξύ Ε.Ο.Π.Υ.Υ και κοινωνικών δομών, που δεν συμμετέχουν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ.

●       Στην χρηματοδότηση ακόμα και για ημέρες απουσίας των ωφελουμένων.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου,  δήλωσε ότι: «Ασφάλεια δικαίου σε όλους. Από τους ωφελούμενους και τους φορείς κοινωνικής φροντίδας, μέχρι την ίδια την Πολιτεία η οποία, πλέον μπορεί να χαρτογραφήσει πλήρως τον χώρο της κοινωνικής φροντίδας και να χαράξει την πολιτική της χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Αυτό εξασφαλίζουμε τέσσερα χρόνια τώρα. Συνεχίζουμε να διορθώνουμε λάθη δεκαετιών, διασφαλίζοντας σε όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας το δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής στην κοινωνία. Τέσσερα χρόνια τώρα δημιουργούμε τις συνθήκες για μία συμπεριληπτική κοινωνία που μας χωρά όλες και όλους. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Συνεχίζουμε. Δυνατοί Μαζί. Χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ