Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Τζαμάικα (Κίνγκστον, 10.02.2023)

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2023

Κατ’αρχάς, είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών. Υπό αυτή την έννοια, έχει μια σημασία. Από εκεί και πέρα, είναι στο πλαίσιο της εμβάθυνσης των σχέσεών μας με αυτή τη χώρα. Έχουμε πολλά κοινά, τόσο όσον αφορά την τουριστική βιομηχανία, αλλά όσο και τις γενικές αντιλήψεις μας για το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Πέρα από αυτό, θα ήθελα να πω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι το Montego Bay, δηλαδή η πόλη στην οποία υπογράφηκε η UNCLOS, η Διεθνής Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, αδελφοποιείται με τη Σητεία. Μια ελληνική πόλη στο άκρο της Κρήτης, σε ένα πολύ στρατηγικό σημείο, όπου η ακριβής εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας αποκτά μια εθνική σημασία. Θα ήθελα, λοιπόν, να συγχαρώ το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους κατοίκους της Σητείας  για αυτή την εξαιρετική επιλογή.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ